Це така смакота! Соковита м’ясна запіканка з курки, під цибулею та твердим сиром


Невелика кількість доступних інгредієнтів дозволяє приготувати ситну страву, яка стане чудовою прикрасою будь-якого столу, передають Патріоти України.

Куряче філе з морквою і цибулею викладається шарами. Після випікання отримуємо апетитну м’ясну запіканку, якою можна нагодувати усю родину.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 3 курячих філе
  • 3 цибулини
  • 4 зубчики часнику
  • 4 ложки майонезу
  • 2 великі морквини
  • 100 г твердого сиру
  • спеції
  • зелень
  • 2 ч. л. цукру
  • 0,25 ст. оцту

ПРИГОТУВАННЯ

Насамперед слід замаринувати цибулю . Для того, щоб процес йшов швидше, використовуй теплу воду у рівних частинах з оцтом і додайте трішки цукру. Цибулю наріжте кільцями. Через три години вона буде говою.

  • Зубчики часнику пропустіть через ручний прес, зелень дрібно накришіть.
  • Моркву слід очисти і натерти на крупній тертці.

  • Куряче м’ясо тонко наріжте і відбийте молотком. Розділіть на кілька рівних порцій за кількістю шарів запіканки.
  • Перший шар – куряче м’ясо. Його слід посолити і натерти часником.

М’ясо покриваємо щільним шаром маринованої цибулі. Не забудьте злити маринад.
Поверх цибулі викладаємо частину тертої моркви. Цей шар щільно промазуємо майонезом.
Повторюйте шари, поки не закінчаться інгредієнти. На верхній шар слід викласти твердий сир.

Розігрійте духовку до 180 градусів, форму для випічки запечатайте фольгою або накрийте кришкою. Час приготування страви в духовці орієнтовно 30 хвилин.
Подібні рецепти завжди залишають простір для фантазії. Ти можеш сміливо робити додаткові шари з інших інгредієнтів. Наприклад не зайвими будуть гриби, а ще в страву можна додавати солодкий перець і томати.

Хоч свята вже завершилися і звичайне меню замінило святкове, не варто засмучуватися, адже навіть найпростішу запіканку можна приготувати так, що вона вийде не гірше будь-якої святкової страви.

А ви це знали? Чому досвідчені городники саджають редиску тільки восени

п’ятниця, 22 листопад 2024, 13:00

Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...