Це така смакота! Солодкий тертий пиріг, який не нашкодить фігурі: Чим замінити традиційні компоненти

Традиційний тертий пиріг - це досить калорійний десерт. Готується з додаванням великої кількості борошна та масла. Але якщо ви надаєте перевагу дієтичнішим стравам – скористайтесь наступною технологією.

Ідеєю приготування дієтичного тертого пирога, який не нашкодить фігурі, поділилась нутриціологиня з ніком dorinellla в Instagram. Для начинки можна використати будь-які сезонні фрукти або ягоди.

Інгредієнти для тіста на одну порцію:

  • вівсяне борошно (але якщо є можливість, то візьміть звичайну вівсянку та подрібніть її у блендері – так значно краще) – 250 г.
  • кокосовий цукор – 90 г.
  • кокосова олія (соняшникова) – 50 г.
  • вода – 60 г.
  • сіль – декілька щіпок
  • лимонна цедра – 1 ч.л.
  • розпушувач – 1/2 ч.л.
  • ванільний екстракт – 1/2 ч.л.

Інгредієнти для начинки:

  • абрикос заморожений або будь-яка ягода – 300 г.
  • лимонний сік – 1/2 склянки
  • кукурудзяний крохмаль – 2-4 ст.л.
  • ванільний екстракт – 1/2 ч.л.
  • кокосовий цукор – 75 г.

Спосіб приготування:

1. У мисці змішайте олію, цукор, цедру, ваніль та воду. Добре перемішайте, доки цукор не розчиниться.

2. В іншу миску просійте вівсяне борошно, сіль та розпушувач.

3. Об’єднайте суміші та почніть замішувати тісто руками (1-2 хвилини).

4. Загорніть тісто в харчову плівку та приберіть у холодильник на 20 хвилин.

5. Форму 15-18 см., змастіть олією і присипте невеликою кількістю борошна.

6. Розкотіть та розподіліть тісто за формою.

7. У тісті зробіть проколи вилкою.

8. Викладіть начинку та присипте залишками тіста (потріть її руками зверху).

9. Поставте у розігріту до 180 градусів на 30-40 хвилин.

10. Дістаньте і дайте повністю охолонути.

11. Для начинки доведіть до кипіння ваші ягоди з цукром, а потім додайте розчинений крохмаль. Ви можете додати його більше, за потреби. Начинка має бути достатньо вʼязкою,

А ви це знали? Чому досвідчені городники саджають редиску тільки восени

п’ятниця, 22 листопад 2024, 13:00

Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...