Це така смакота! Справжній козацький куліш - точно зайде фанатам баношу (відео)

Козацький куліш - старовинна страва, яка стала символом єдності, відваги та смаку. Приготування кулешу було не тільки традицією, але і своєрідним обрядом, який збирав біля вогнища відважних воїнів, передають Патріоти України.

Сьогодні куліш є популярною стравою в Україні, що нагадує про славну історію та дух боротьби козаків. Як готувати куліш, рецептом з ЗСУ поділився відомий кулінар Ектор Хіменес-Браво.

«Як щодо справжньої польової козацької каші? Так, мова йде про куліш, який точно зайде фанатам баношу. Хочу час від часу готувати такі рецепти для ЗСУ — що скажете?» — ділиться шеф Ектор. Готувати куліш він рекомендує не зі свининою, телятиною чи куркою, а з тушонкою.

Як приготувати куліш козацький:


  • Спочатку ретельно холодною водою 3−5 разів промиваємо пшоно.
  • Сало та почищену цибулю нарізаємо кубиками. Сало смажимо 5 хвилин до шкварок.
  • Потім додаємо до шкварок цибулю і смажимо, часто перемішуючи, до золотавого кольору. Сало з цибулею перекладаємо у миску.
  • Пшоно викладаємо у казанок, заливаємо кропом, солимо і готуємо близько 35 хвилин до готовності пшона.
  • Потім додаємо засмажку, тушонку (попередньо видаливши зайвий жир), нарізану зелень кропу та петрушки, солимо та перчимо до смаку.
Даємо козацькому кулешу настоятися близько 20 хвилин.


А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...