Це така смакота! У чому секрет ідеальної картоплі по-селянськи - м'яка всередині та хрустка ззовні

Картопля по-селянськи - це ідеальний гарнір до будь-якого м'яса та риби. А головна особливість такої страви в тому, що всередині шматочки стають дуже м'якими, а зверху утворюється апетитна хрустка скоринка. Для такого ефекту потрібно дотримуватись особливої технології, передають Патріоти України.

Ідея приготування ідеальної картоплі по-селянськи опублікована на сторінці фудблогерки Віталіни з ніком vitala_foodblog в Instagram. Спочатку картоплю потрібно 5 хвилин проварити і лише після цього запікати.

Спосіб приготування ідеальної картоплі по-селянськи:

1. Кілограм картоплі середнього розміру добре промити за допомогою щітки.

2. Відварити після закипання 5 хвилин.

3. Ще гарячу картоплю нарізати човниками, додати спеції: часникову сіль, до картоплі, копчену паприку (обов‘язково), сіль, перець. 2-3 ст.л. оливкової олії.

4. Усе добре перемішати і розкласти картопельку на деко, застелене пергаментом.

5. Випікати за температури 230 градусів 20 хвилин в добре розігрітій духовці.

6. Для сметанного соусу змішати 3 ст.л. сметани 20%, 2 ч.л. приправи "До соусу білого з часником", сіль і лимонний сік за смаком. Цей соус ще влучно поєднується з білою рибою або домашньою шаурмою. Звісно, ідеально підходить до будь-якої картоплі.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...