Це така смакота! У чому секрет ідеальної картоплі по-селянськи - м'яка всередині та хрустка ззовні

Картопля по-селянськи - це ідеальний гарнір до будь-якого м'яса та риби. А головна особливість такої страви в тому, що всередині шматочки стають дуже м'якими, а зверху утворюється апетитна хрустка скоринка. Для такого ефекту потрібно дотримуватись особливої технології, передають Патріоти України.

Ідея приготування ідеальної картоплі по-селянськи опублікована на сторінці фудблогерки Віталіни з ніком vitala_foodblog в Instagram. Спочатку картоплю потрібно 5 хвилин проварити і лише після цього запікати.

Спосіб приготування ідеальної картоплі по-селянськи:

1. Кілограм картоплі середнього розміру добре промити за допомогою щітки.

2. Відварити після закипання 5 хвилин.

3. Ще гарячу картоплю нарізати човниками, додати спеції: часникову сіль, до картоплі, копчену паприку (обов‘язково), сіль, перець. 2-3 ст.л. оливкової олії.

4. Усе добре перемішати і розкласти картопельку на деко, застелене пергаментом.

5. Випікати за температури 230 градусів 20 хвилин в добре розігрітій духовці.

6. Для сметанного соусу змішати 3 ст.л. сметани 20%, 2 ч.л. приправи "До соусу білого з часником", сіль і лимонний сік за смаком. Цей соус ще влучно поєднується з білою рибою або домашньою шаурмою. Звісно, ідеально підходить до будь-якої картоплі.

Чи справді треба пити 8 склянок води на день? Дієтолог розвінчує міф

вівторок, 23 грудень 2025, 12:15

Ідея про "8 склянок води на день" широко поширена, але чи дійсно це необхідно? Професор Стюарт Гелловей пояснює: пити воду слід лише тоді, коли відчуваєте спрагу. Наш організм сам подає сигнал, коли потрібна рідина, передають Патріоти України. Головні ...

Кефір може уповільнювати старіння: Японські вчені виявили неочікуваний ефект

вівторок, 23 грудень 2025, 11:50

Японські науковці дійшли висновку, що регулярне вживання кефіру може позитивно впливати на процеси старіння в організмі. Згідно з результатами досліджень, кефірні бактерії здатні знижувати рівень хронічного запалення - одного з ключових факторів старін...