Картопля по-селянськи - це ідеальний гарнір до будь-якого м'яса та риби. А головна особливість такої страви в тому, що всередині шматочки стають дуже м'якими, а зверху утворюється апетитна хрустка скоринка. Для такого ефекту потрібно дотримуватись особливої технології, передають Патріоти України.
Ідея приготування ідеальної картоплі по-селянськи опублікована на сторінці фудблогерки Віталіни з ніком vitala_foodblog в Instagram. Спочатку картоплю потрібно 5 хвилин проварити і лише після цього запікати.
Спосіб приготування ідеальної картоплі по-селянськи:
1. Кілограм картоплі середнього розміру добре промити за допомогою щітки.
2. Відварити після закипання 5 хвилин.
3. Ще гарячу картоплю нарізати човниками, додати спеції: часникову сіль, до картоплі, копчену паприку (обов‘язково), сіль, перець. 2-3 ст.л. оливкової олії.
4. Усе добре перемішати і розкласти картопельку на деко, застелене пергаментом.
5. Випікати за температури 230 градусів 20 хвилин в добре розігрітій духовці.
6. Для сметанного соусу змішати 3 ст.л. сметани 20%, 2 ч.л. приправи "До соусу білого з часником", сіль і лимонний сік за смаком. Цей соус ще влучно поєднується з білою рибою або домашньою шаурмою. Звісно, ідеально підходить до будь-якої картоплі.
Осінь - час, коли наш організм стає більш чутливим. Імунітет падає, самопочуття змінюється, а травна система особливо реагує на вечірній раціон. Часто неприємні симптоми - здуття, печія чи біль у шлунку - розбуджують нас посеред ночі, порушуючи відпочи...
Відмити духовку від жиру, кіптяви та залишків їжі буває досить складно. Навіть магазинна хімія не завжди допомагає, Патріоти України. Але існує простий народний спосіб, яким користувалися ще наші бабусі. Він допоможе розм’якшити навіть застарілий бруд....