Це така смакота! Запечені курячі гомілки з молодою картоплею та маслом - ідеальна страва для вечері

Курка, запечена в духовці, з картоплею, готується легко і просто! Страва, в якій поєднується ніжна картопля та ароматна рум’яна курочка, ідеально підходить для сімейного обіду чи вечері, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 7 шт гомілок
  • 2 кг молодої картоплі;
  • 200 г вершкового масла;
  • спеції: сіль, солодка паприка, мелений духмяний перець, сушений розмарин до смаку;
  • кріп до смаку.

Спосіб приготування:

Ретельно промийте картоплю, шкірку можна не знімати, а якщо вирішили зняти запам’ятовуйте лайфхак. Для того, щоб шкірка легко відділилась, покропіть картоплю сумішшю солі та оцту або лимонного соку. Завдяки цьому способу чищення молодої картоплі пройде легко і без особливих зусиль. Після цього варто промити овочі під проточною водою.

Очищену картоплю насипте у велику миску, туди викладіть курячі гомілки та посипте спеціями, ретельно все перемішайте.

Розігрійте духовку до 180 градусів.

Викладіть гомілки та картоплю на деко поставте у духовку в режим конвекції на 15 хв.

У невеликому сотейнику розтопіть 200 г вершкового масла.

Через 15 хв після початку запікання полийте курятину розтопленим маслом і поставте в духовку ще на 45 хв. Через кожні 15 хв поливайте гомілки розтопленим маслом із дна форми.

Кріп подрібніть на дошці.

Готову картоплю та гомілки викладіть на порційні тарілки і посипте свіжим кропом.

Смачного!

Не ігноруйте! Чому не можна вмикати посудомийну чи пральну машину на ніч

п’ятниця, 26 грудень 2025, 11:45

Пожежні служби застерігають домогосподарства від небезпечної звички вмикати пральні та посудомийні машини на ніч, особливо у період різдвяних свят, коли побутова техніка працює значно інтенсивніше, передають Патріоти України. Про це повідомило видання ...

Коли насправді солити воду для пасти - кулінари розкрили секрет

п’ятниця, 26 грудень 2025, 11:11

Багато хто солить воду для пасти ще холодною, але кулінари радять цього не робити. Найкращий момент для додавання солі - коли вода вже закипіла. У цей час сіль швидко розчиняється, не утворює осаду та не пошкоджує каструлю, передають Патріоти України. ...