Це така смакота! Запечені курячі гомілки з молодою картоплею та маслом - ідеальна страва для вечері

Курка, запечена в духовці, з картоплею, готується легко і просто! Страва, в якій поєднується ніжна картопля та ароматна рум’яна курочка, ідеально підходить для сімейного обіду чи вечері, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 7 шт гомілок
  • 2 кг молодої картоплі;
  • 200 г вершкового масла;
  • спеції: сіль, солодка паприка, мелений духмяний перець, сушений розмарин до смаку;
  • кріп до смаку.

Спосіб приготування:

Ретельно промийте картоплю, шкірку можна не знімати, а якщо вирішили зняти запам’ятовуйте лайфхак. Для того, щоб шкірка легко відділилась, покропіть картоплю сумішшю солі та оцту або лимонного соку. Завдяки цьому способу чищення молодої картоплі пройде легко і без особливих зусиль. Після цього варто промити овочі під проточною водою.

Очищену картоплю насипте у велику миску, туди викладіть курячі гомілки та посипте спеціями, ретельно все перемішайте.

Розігрійте духовку до 180 градусів.

Викладіть гомілки та картоплю на деко поставте у духовку в режим конвекції на 15 хв.

У невеликому сотейнику розтопіть 200 г вершкового масла.

Через 15 хв після початку запікання полийте курятину розтопленим маслом і поставте в духовку ще на 45 хв. Через кожні 15 хв поливайте гомілки розтопленим маслом із дна форми.

Кріп подрібніть на дошці.

Готову картоплю та гомілки викладіть на порційні тарілки і посипте свіжим кропом.

Смачного!

Хіти тижня. Народні прикмети на 7 липня. Чого українці традиційно не робили цього дня, щоб не збідніти

понеділок, 7 липень 2025, 7:05

Християни східногообряду 7 липня за новим стилем вшановують преподобного Фому з Малеї та мучеників Перегріна, Євангела і Лукіана. За старим стилем сьогодні відзначали церковне свято Різдво Іоанна Предтечі та язичницьке Івана Купала. Свято Купала украї...

Це місце у холодильнику "знищує" огірки - а ви теж їх туди кладете?

понеділок, 7 липень 2025, 6:50

У спеку огірки - обов’язковий гість у холодильнику. Але мало хто знає, що більшість із нас зберігає їх неправильно, і саме тому вони стають м’якими, слизькими й швидко псуються, передають Патріоти України. Експертка з HelloFresh Мімі Морлі попереджає: ...