Це точно допоможе! Як позбутися жирних плям на кольоровому одязі - дієві поради

Жирні плями з'являються на одязі дуже легко: їх можна ненароком отримати під час приготування їжі або поставити на сімейному застіллі, передають Патріоти України.

А ось виводяться з тканини вони зовсім не так просто, як з'являються там, адже жир залишається у волокнах, куди дуже легко проникає. Попри деяку складність, позбутися таких плям можна навіть за допомогою домашніх способів.

Як вивести плями содою

Харчова сода стане у пригоді, якщо вам треба позбутися жирних плям. Однак у такому випадку усе залежить від того, як швидко ви почнете виводити сліди. Краще робити це одразу та не гаяти дорогоцінний час.

Візьміть чотири столових ложки соди та 150 мілілітрів води. Залийте рідиною соду та нанесіть готову суміш на пляму. Залиште на годину, після чого виперіть одяг лише з водою та дайте висохнути.

Для чого застосовувати господарське мило

Воно підійде будь-якому типу тканини, тож за безпеку можете не хвилюватися. На пляму нанесіть мило, залиште на 12 годин та прополощіть теплою водою. Щоб збільшити ефект, покладіть речі у целофановий пакет.

Також до мила можна додати сіль та воду. Спочатку мильну стружку розчиніть у теплій воді та залиште у ній річ на 10 хвилин. Чайну ложку солі розведіть у склянці води та протріть розчином одяг за допомогою губки чи ганчірки. Одяг залиште ще на 15-20 хвилин та виперіть у пральній машинці.

Чим допоможе сіль

Звичайна кухонна сіль може швидко абсорбувати будь-які забруднення. Просто насипте трохи на пляму та залиште на годину. Після ретельно протріть пляму зубною щіткою та приберіть те, що залишилося. Прополощіть у воді та дайте висохнути.

Як вивести пляму миючим для посуду

Мийні засоби для посуду створені саме для того, щоб боротися із жиром, тож такий спосіб ідеально підійде для видалення плям. На пляму нанесіть миюче товстим шаром і почекайте 20 хвилин. Не змиваючи засіб, виперіть одяг у машинці.

Майонез та окрошка: Кулінари розповіли чи варто їх поєднувати

вівторок, 23 квітень 2024, 11:15

Літом багато людей готують окрошку. Страва проста та для спекотних днів добре йде, бо гарячі супи та борщі недоречні. На них немає апетиту. І є одне питання, над яким точаться суперечки: додавати майонез в окрошку чи ні, передають Патріоти України. Як...

Родина оцінить! Як приготувати ароматну картоплю зі скоринкою у духовці

вівторок, 23 квітень 2024, 10:15

Картопляні скибочки з ароматними прянощами, приготовлені у духовці, можуть стати ідеальним варіантом вечері. Готуйте за таким рецептом - і ви будете в захваті від смаку та скоринки, яка вийде, передають Патріоти України. Картоплю треба почистити та на...