Це точно вам знадобиться! Як зварити будь-яку крупу за 10 хвилин - лайфхак від фудблогера

Для того, щоб приготувати смачну і розсипчасту кашу з будь-якої крупи не обов'язково стояти і постійно її помішувати. Існує спосіб, який значно зекономить час і при цьому зробить страву довершеною. Аби зварити гарнір таким методом достатньо всього три кроки, передають Патріоти України.

Секретом приготування крупи в мікрохвильовці за 10 хвилин поділився фудблогер slimmer.edition. Лайфхак опублікований на сторінці в Instagram.

  1. Крупу і воду з'єднати у співвідношенні 1 до 2.
  2. Посолити
  3. Відправити вмікрохвильовку на 10 хвилин, ввімкнувши максимальну потужність. Для того, щоб не википала вода, потрібно обрати високу тарілку. Крупа виходить розсипчастою і пружною – ідеально до салатів або тушкованих овочів.

5 помилок при варінні круп традиційним способом

Поради від фудблогера schiborschi_school опубліковані на сторінці в Instagram.

Відварювання непромитої крупи

Потрібно промивати крупу під проточною водою до тих пір, поки вона не стане прозорою. Потім відкинути на сито, щоб стекла рідина. Так крупа вийде розсипчастою і цілісною.

Порушення пропорцій

Співвідношення води і крупи дуже важливе, адже це впливає на консистенцію і смак страви. Стандартні пропорції – це 1 до 2, але завжди потрібно дивитися на рекомендації виробника, адже продукт вже може бути попередньо обробленим і готуватися він, відповідно, буде швидше.

Відварювання на сильному вогні

Від цього каша виходить більш розваристою. Готувати будь-яку крупу потрібно на на слабкому або середньому вогні.

Приготування молочних каш одразу на молоці

Найкраще почати варити на воді, а потім додати молока і довести до готовності. Замість молока можна використати вершки.

Використання посуду з тонкими стінками

Найкраще брати товстостінний посуд – так температура в процесі приготування не змінюватиметься і жар не буде агресивно впливати на крупу. Оптимальна товщина 3-4 мм.

Вся користь у шкірці? Дієтологи пояснили, чи безпечно їсти ківі без очищення

субота, 6 вересень 2025, 18:48

Звичка чистити ківі перед вживанням може відійти у минуле. У Голлівуді та соцмережах активно обговорюють новий тренд: їсти ківі разом зі шкіркою, передають Патріоти України. Популярності йому додала акторка Дженна Ортега, зірка серіалу «Венздей», яка п...

Лише спробуйте! Цей дешевий засіб усуне запахи в домі краще за будь-який освіжувач

субота, 6 вересень 2025, 17:10

Оцет - продукт, який є майже на кожній кухні, але його можливості виходять далеко за межі кулінарії. Багато господинь уже давно використовують його для прибирання: він змиває жир, видаляє накип і цвіль, пом’якшує тканини під час прання та навіть відляк...