Це точно вам знадобиться! Як зварити будь-яку крупу за 10 хвилин - лайфхак від фудблогера

Для того, щоб приготувати смачну і розсипчасту кашу з будь-якої крупи не обов'язково стояти і постійно її помішувати. Існує спосіб, який значно зекономить час і при цьому зробить страву довершеною. Аби зварити гарнір таким методом достатньо всього три кроки, передають Патріоти України.

Секретом приготування крупи в мікрохвильовці за 10 хвилин поділився фудблогер slimmer.edition. Лайфхак опублікований на сторінці в Instagram.

  1. Крупу і воду з'єднати у співвідношенні 1 до 2.
  2. Посолити
  3. Відправити вмікрохвильовку на 10 хвилин, ввімкнувши максимальну потужність. Для того, щоб не википала вода, потрібно обрати високу тарілку. Крупа виходить розсипчастою і пружною – ідеально до салатів або тушкованих овочів.

5 помилок при варінні круп традиційним способом

Поради від фудблогера schiborschi_school опубліковані на сторінці в Instagram.

Відварювання непромитої крупи

Потрібно промивати крупу під проточною водою до тих пір, поки вона не стане прозорою. Потім відкинути на сито, щоб стекла рідина. Так крупа вийде розсипчастою і цілісною.

Порушення пропорцій

Співвідношення води і крупи дуже важливе, адже це впливає на консистенцію і смак страви. Стандартні пропорції – це 1 до 2, але завжди потрібно дивитися на рекомендації виробника, адже продукт вже може бути попередньо обробленим і готуватися він, відповідно, буде швидше.

Відварювання на сильному вогні

Від цього каша виходить більш розваристою. Готувати будь-яку крупу потрібно на на слабкому або середньому вогні.

Приготування молочних каш одразу на молоці

Найкраще почати варити на воді, а потім додати молока і довести до готовності. Замість молока можна використати вершки.

Використання посуду з тонкими стінками

Найкраще брати товстостінний посуд – так температура в процесі приготування не змінюватиметься і жар не буде агресивно впливати на крупу. Оптимальна товщина 3-4 мм.

Є простий секрет! Як зупинити нічну тягу до їжі

субота, 1 листопад 2025, 9:49

Час спати, а все, про що ви можете думати, це чипси та печиво у вашій кухонній шафці. Хоча немає нічого поганого в тому, щоб перекусити солодким або солоним, вживання їжі перед сном може сприяти кислотному рефлюксу або розладу шлунка. А нічна тяга або ...

Шкірка не трісне! Як правильно зварити картоплю "в мундирі"

субота, 1 листопад 2025, 7:44

Страви з картоплі дуже популярні в українців. У багатьох салатах часто використовують картоплю, зварену "в мундирах", передають Патріоти України. Відомо, що така картопля корисніша за очищену. Але не у всіх виходить його зварити так, щоб шкірка не тріс...