Це точно вам знадобиться! Як зварити будь-яку крупу за 10 хвилин - лайфхак від фудблогера

Для того, щоб приготувати смачну і розсипчасту кашу з будь-якої крупи не обов'язково стояти і постійно її помішувати. Існує спосіб, який значно зекономить час і при цьому зробить страву довершеною. Аби зварити гарнір таким методом достатньо всього три кроки, передають Патріоти України.

Секретом приготування крупи в мікрохвильовці за 10 хвилин поділився фудблогер slimmer.edition. Лайфхак опублікований на сторінці в Instagram.

  1. Крупу і воду з'єднати у співвідношенні 1 до 2.
  2. Посолити
  3. Відправити вмікрохвильовку на 10 хвилин, ввімкнувши максимальну потужність. Для того, щоб не википала вода, потрібно обрати високу тарілку. Крупа виходить розсипчастою і пружною – ідеально до салатів або тушкованих овочів.

5 помилок при варінні круп традиційним способом

Поради від фудблогера schiborschi_school опубліковані на сторінці в Instagram.

Відварювання непромитої крупи

Потрібно промивати крупу під проточною водою до тих пір, поки вона не стане прозорою. Потім відкинути на сито, щоб стекла рідина. Так крупа вийде розсипчастою і цілісною.

Порушення пропорцій

Співвідношення води і крупи дуже важливе, адже це впливає на консистенцію і смак страви. Стандартні пропорції – це 1 до 2, але завжди потрібно дивитися на рекомендації виробника, адже продукт вже може бути попередньо обробленим і готуватися він, відповідно, буде швидше.

Відварювання на сильному вогні

Від цього каша виходить більш розваристою. Готувати будь-яку крупу потрібно на на слабкому або середньому вогні.

Приготування молочних каш одразу на молоці

Найкраще почати варити на воді, а потім додати молока і довести до готовності. Замість молока можна використати вершки.

Використання посуду з тонкими стінками

Найкраще брати товстостінний посуд – так температура в процесі приготування не змінюватиметься і жар не буде агресивно впливати на крупу. Оптимальна товщина 3-4 мм.

Городникам на замітку! Обробіть картоплю цим розчином - ізабудете про колорадських жуків

вівторок, 16 квітень 2024, 18:44

Найкращі народні засоби для обробки картоплі від шкідників та хвороб: поради досвідчених городників, передають Патріоти України. Щоб шкідники трималися подалі від грядки з картоплею, її слід обробити перед висаджуванням цими засобами. Тоді влітку можна...

Треба лише кілька хвилин! Психологічний тест у картинці дасть відповідь на питання, яке вас найбільше хвилює

вівторок, 16 квітень 2024, 18:12

Цей психологічний тест допоможе розібратися у проблемах, які зараз вас хвилюють найбільше. Оберіть картинку, а вона дасть відповідь на усі питання, передають Патріоти України. Проблема насправді серйозніша, ніж здається на перший погляд. Можливо, рішен...