Це точно здивує! Чому кулінари радять перед чищенням картоплі встромлювати в овоч виделку

Процес очищення картоплі не можна назвати приємним. Тим більше, що він зазвичай потребує часу і сил. Але, виявляється, за допомогою звичайної виделки можна значно спростити процес, передають Патріоти України.

Картопля ковзає в долоні незалежно від того, користуєтесь ви ножем чи овочечисткою. Тому чистити її досить важко та ще й інколи небезпечно. Але якщо ви просто встромите в овоч виделку перед чищенням, ця проблема відразу вирішиться. Ось так пропонують зробити на популярному YouTube-каналі:

При цьому такий спосіб підходить як для молодої, так і для старої картоплі. Весь фокус в тому, щоб встромити виделку точнісінько посередині.

Мало хто здогадується, що перед тим як смажити картоплю кулінари також радять кілька разів провести виделкою по її поверхні. Навіщо так робити? Тоді у вас вийде золотиста і ароматна картопля. Адже завдяки рифленій формі страва краще вбиратиме смак спецій.

Ви могли це не знати! Без якого інгредієнту не варто готувати тушковану капусту

понеділок, 15 грудень 2025, 9:57

Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...

Є нюанси! Як правильно квасити капусту, щоб вона довго зберігалась

понеділок, 15 грудень 2025, 7:45

Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...