Це точно здивує! Чому кулінари радять перед чищенням картоплі встромлювати в овоч виделку

Процес очищення картоплі не можна назвати приємним. Тим більше, що він зазвичай потребує часу і сил. Але, виявляється, за допомогою звичайної виделки можна значно спростити процес, передають Патріоти України.

Картопля ковзає в долоні незалежно від того, користуєтесь ви ножем чи овочечисткою. Тому чистити її досить важко та ще й інколи небезпечно. Але якщо ви просто встромите в овоч виделку перед чищенням, ця проблема відразу вирішиться. Ось так пропонують зробити на популярному YouTube-каналі:

При цьому такий спосіб підходить як для молодої, так і для старої картоплі. Весь фокус в тому, щоб встромити виделку точнісінько посередині.

Мало хто здогадується, що перед тим як смажити картоплю кулінари також радять кілька разів провести виделкою по її поверхні. Навіщо так робити? Тоді у вас вийде золотиста і ароматна картопля. Адже завдяки рифленій формі страва краще вбиратиме смак спецій.

Як склянка води впливає на кров’яний тиск: Ось що кажуть кардіологи

неділя, 28 грудень 2025, 6:14

Гіпертонію недарма називають тихим убивцею - вона часто розвивається без симптомів і може призводити до серйозних уражень серця та судин. Водночас багато людей, контролюючи тиск, забувають про найпростіший і найдоступніший засіб профілактики - звичайну...

Городникам на замітку! Чи обов’язково розігрівати духовку перед приготуванням

неділя, 28 грудень 2025, 5:40

Видання Real Simple розповіло, що розігрів духовки до потрібної температури - ключ до успіху майже у всіх рецептах. Навіть недорогий термометр для духовки стане корисним доповненням на кухні. Багато домашніх печей працюють трохи гарячіше чи холодніше, ...