Це треба знати! Що відбувається з вашим тілом, коли ви пропускаєте сніданок

Регулярний пропуск сніданку може призвести до багатьох короткострокових та довгострокових наслідків, які можуть вплинути на ваш фізичний і психічний стан здоров'я та загальне самопочуття, попереджають фахівці, передають Патріоти України.

Як пише EatingWell, зниження рівня глюкози у крові через регулярний пропуск одного з важливих прийомів їжі може призвести до таких наслідків, як низький рівень енергії, помутніння свідомості та сильна тяга до їжі.

"Пропуск сніданку пов'язаний не тільки з почуттям голоду, це втрачена можливість ефективно живити своє тіло і розум", - зазначила магістр медичних наук, дієтолог з Нью-Йорка Клер Ріфкін.

За висновками експертів, ось до яких наслідків може призвести частий пропуск сніданку:

  • ви можете виснажити свій організм;
  • у вас можуть виникнути проблеми з гормонами;
  • ви можете відчувати себе більш похмурими або тривожними;
  • у вас може бути більше тяги до їжі;
  • ви можете завдати шкоди здоров'ю серця;
  • ви можете уповільнити свій метаболізм.

Деякі люди регулярно уникають сніданку в надії схуднути, але замість цього такий "метод" може навпаки перешкоджати зниженню ваги, виключаючи здоровий обмін речовин.

"Без сніданку організм шукає енергію в іншому місці, черпаючи запаси з жирової і м'язової тканини. Для цього потрібна енергія! В результаті інші процеси сповільнюються, щоб зберегти енергію і направити її на виживання. У результаті метаболізм сповільнюється", - пояснив доктор медичних наук, дієтолог з функціонального харчування говорить Стефані Дарбі. Отже, сніданок важливий як для зниження ваги, так і для поліпшення загального стану здоров'я.

Не робіть так! Помилка господинь, через яку з’являється білий наліт на кімнатних рослинах

неділя, 8 вересень 2024, 7:12

Якщо на листі та бутонах улюблених фіалок та орхідей з’явився білий наліт, то це свідчить про те, що рослини захворіли, передають Патріоти України. Зазвичай це ознака борошнистої роси, яка частіше з’являється через перепади температури та підвищену вол...

Народні прикмети на 8 вересня. Різдво Пресвятої Богородиці. Що потрібно зробити жінкам на Другу Пречисту

неділя, 8 вересень 2024, 7:05

8 вересня за новим церковним календарем (21 вересня за старим) Церква вшановує одне з 12 найважливіших свят після Великодня: Різдво Пресвятої Богородиці. Також сьогодні день пам'яті ікони Софії - Премудрості Божої (Київської) та Почаївської ікони Божої...