Це треба знати! Цегла на газовій плиті для опалення квартири: Чому лайфхак не працює і небезпечний для життя

Українцям в інтернеті радять у разі відсутності централізованого опалення обігрівати квартиру, поклавши вогнетривку цеглу на конфорку газової плити з мінімально запаленим газом. Однак цей спосіб не тільки марний, а й небезпечний, передають Патріоти України.

Про це розповів OBOZREVATEL голова правління Асоціації енергоаудиторів Вадим Литвин. Таким чином витрачається багато газу, а отеплити будинок не вийде – адже газ потрібно використовувати тільки в приміщенні, що добре провітрюється. Це не дасть теплу зберегтися, незважаючи на всі хитрощі.

Небезпека ж, як кажуть газовики, полягає у чадному газі, який може отруїти людину. Це станеться, якщо відмовитись від провітрювання. Чадний газ утворюється при всіх видах горіння без достатньої кількості кисню.

До природного газу, який використовується в побуті, додають спеціальний ароматизатор. А ось чадний газ неможливо розпізнати за допомогою нюху.

Симптоми отруєння чадним газом залежать від об'єму речовини, що вдихається. Для легкого ступеня отруєння характерні біль голови, запаморочення, шум у вухах, відчуття нестачі повітря, нудота, слабкість.

При високій концентрації газу сильна інтоксикація виникає вже після 2-3 вдихів, людина втрачає свідомість. Через 6-7 хвилин настає смерть від зупинки серця.

Дієвим способом захисту є наявність детектора газу. Цей прилад сигналізує про небезпеку, якщо концентрація чадного газу підвищилася. Також сигналом може бути колір полум'я. Якщо газ почав горіти жовтим, значить згоряє все паливо і утворюється більше чадного газу. У такому разі потрібно терміново відкрити вікно, щоб збільшити надходження повітря

Це така смакота! Простий рецепт домашнього ароматного сала

неділя, 28 квітень 2024, 21:30

Сало смачне, якщо його правильно приготувати. Найкраще приготувати його самому. Пропонуємо рецепт, за яким сало вийде ароматним, ніжним та стане ваше фаворитом. З магазинним його не порівняти, передають Патріоти України. Для приготування вам знадобитьс...

Навіщо цінителі кави додають у напій лимонний сік

неділя, 28 квітень 2024, 21:14

Кава входить у щоденний раціон практично кожної людини: цей чудовий напій допомагає підбадьоритися, активувати роботу мозку та надати організму сили, передають Патріоти України. Однак гурмани постійно намагаються зробити смак кави ще більш виразним та ...