Це треба знати всім! У яку воду не можна кидати макарони і чому: Розповідаємо, як правильно варити популярну страву

Макарони є одним із найпростіших, найсмачніших і бюджетних продуктів, які можна готувати з маслом, рибою, м'ясом, тушкованкою, сиром, томатною пастою, мідіями. Але навіть такий простий продукт можна дуже легко зіпсувати, якщо їх неправильно варити, передають Патріоти УкраїниРедакція FoodOboz обрала вам корисні поради від кулінарів, як правильно і швидко зварити макарони, щоб вони не злипалися, не були сирими, але і не сильно розварилися.

Порада: дуже важливо – не кидати макарони в холодну воду, а лише в киплячу! Якщо ж ви цього не зробити, макарони відразу злипнуться й будуть не смачними

1. Додайте трохи олії при варінні

Щоб приготувати макарони, які не будуть злипатися, потрібно взяти вдвічі більше води, так вони вийдуть м'якими, але не розваряться. А, щоб вони в процесі варіння не злиплися, просто додайте у воду кілька чайних ложок олії та добре перемішайте

2. Не накривайте каструлю кришкою

Ще один спосіб завдяки якому макарони не злипатимуться при варінні – просто не накривайте каструлю кришкою.

3. Додайте вершкове масло

Готові варені макарони потрібно подавати із вершковим маслом, щоб вони не злипалися у тарілці. Але дуже важливо додавати не тверде масло, а кімнатної температури.

Водіям на замітку! Чому постійно сідає акумулятор в машині

неділя, 2 листопад 2025, 19:10

Деякі проблеми з автомобілем діагностуються дуже легко, наприклад, перегоріла лампочка. Просто увімкніть світло, обійдіть машину і подивіться, що не працює. Однак деякі несправності можуть виявитися справжнім кошмаром для діагностики, і "паразитні" роз...

Що ви бачите на картинці? Цей тест розкриє, ви мрійник чи реаліст

неділя, 2 листопад 2025, 17:58

Тести, що засновані на оптичних ілюзіях мають популярність, оскільки вони позиціюються як простий та захопливий спосіб дізнатися більше про справжню природу людини лише за кілька секунд. Ці завдання, засновані на складних візуальних образах, використов...