Це цілком реально: Дієтолог розповів, як їсти макарони і картоплю та не поправлятись

Від макаронів, картоплі чи білого рису можна поправитись. Продукти крохмалисті, містять багато простих вуглеводів, що збільшує цукор в крові, зазначають Патріоти України.

Якщо їсти ці продукти холодними, то їхня шкода значно зменшується, пояснив німецький дієтолог Антьє Гал. "Дайте макаронам або картоплі охолонути, перш ніж з'їсти їх. Коли крохмалевмісні продукти стають холодними, їхній крохмаль перетворюється і стає стійким і може бути корисним нашому організму", - сказав експерт.

Стійкий крохмаль холодних макаронів, картоплі або рису поводиться в організмі так само, як клітковина. Він потрапляє в товсту кишку неперетравленим, де поступово розщеплюється активними бактеріями, що зміцнює кишкову флору і позитивно впливає на травлення.

Стійкий крохмаль запобігає надмірному підвищенню рівня цукру в крові. Організм виробляє менше інсуліну, тому й не хочеться їсти. Після охолодження крохмалисті продукти містять менше калорій, ніж тільки-но приготовані. Таким чином можна з'їсти на 20% калорій менше.

Джерело: Фокус

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...