Це цілком реально: Дієтолог розповів, як їсти макарони і картоплю та не поправлятись

Від макаронів, картоплі чи білого рису можна поправитись. Продукти крохмалисті, містять багато простих вуглеводів, що збільшує цукор в крові, зазначають Патріоти України.

Якщо їсти ці продукти холодними, то їхня шкода значно зменшується, пояснив німецький дієтолог Антьє Гал. "Дайте макаронам або картоплі охолонути, перш ніж з'їсти їх. Коли крохмалевмісні продукти стають холодними, їхній крохмаль перетворюється і стає стійким і може бути корисним нашому організму", - сказав експерт.

Стійкий крохмаль холодних макаронів, картоплі або рису поводиться в організмі так само, як клітковина. Він потрапляє в товсту кишку неперетравленим, де поступово розщеплюється активними бактеріями, що зміцнює кишкову флору і позитивно впливає на травлення.

Стійкий крохмаль запобігає надмірному підвищенню рівня цукру в крові. Організм виробляє менше інсуліну, тому й не хочеться їсти. Після охолодження крохмалисті продукти містять менше калорій, ніж тільки-но приготовані. Таким чином можна з'їсти на 20% калорій менше.

Джерело: Фокус

Ваш мозок "дорослішає" лише після 32 - нове дослідження руйнує міф про повноліття

неділя, 7 грудень 2025, 12:58

Нове масштабне дослідження Кембриджського університету показало: мозок людини не розвивається рівномірно. Протягом життя він проходить п’ять великих епох, кожна з яких має власний переломний момент. Вчені проаналізували результати дифузійно-зваженого М...

Особливий тест! Виберіть ангела та дізнайтеся про приховане для вас послання

неділя, 7 грудень 2025, 12:45

Виберіть одного ангела і відкрийте для себе приховане послання, яке він, можливо, нашіптував вам уже давно, але ви не могли його зрозуміти. Це буде життєва порада: якщо ви захочете і зможете її дотримуватися, то станете трохи ближчими до щастя, передаю...