Від макаронів, картоплі чи білого рису можна поправитись. Продукти крохмалисті, містять багато простих вуглеводів, що збільшує цукор в крові, зазначають Патріоти України.
Якщо їсти ці продукти холодними, то їхня шкода значно зменшується, пояснив німецький дієтолог Антьє Гал. "Дайте макаронам або картоплі охолонути, перш ніж з'їсти їх. Коли крохмалевмісні продукти стають холодними, їхній крохмаль перетворюється і стає стійким і може бути корисним нашому організму", - сказав експерт.
Стійкий крохмаль холодних макаронів, картоплі або рису поводиться в організмі так само, як клітковина. Він потрапляє в товсту кишку неперетравленим, де поступово розщеплюється активними бактеріями, що зміцнює кишкову флору і позитивно впливає на травлення.
Стійкий крохмаль запобігає надмірному підвищенню рівня цукру в крові. Організм виробляє менше інсуліну, тому й не хочеться їсти. Після охолодження крохмалисті продукти містять менше калорій, ніж тільки-но приготовані. Таким чином можна з'їсти на 20% калорій менше.
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...