Це уповільнює метаболізм! Що не можна їсти з хлібом, якщо ви хочете схуднути

Які страви ідеально поєднуються з хлібом, такий тандем продуктів пришвидшує обмін речовин, передають Патріоти України.

Дехто їсть із хлібом практично всі страви і не бачить у цьому жодних проблем. Однак лікарі закликали переглянути таку харчову звичку, особливо варто бути обережними з білим хлібом. Медики переконують, що надмірне вживання продукту може завдати шкоди здоров’ю та спровокувати стрімкий набір зайвої ваги. Розповідаємо, які продукти не можна їсти з хлібом, а які варто вживати, вони не шкодитимуть здоров’ю.

Які продукти не можна їсти з хлібом: повний список

  • Молоко. Переважна більшість людей п’є молоко саме з білим хлібом чи булками. Однак такий тандем може стати причиною здуття й газоутворення. Лікарі рекомендують пити нежирне молоко з цільнозерновим хлібом.
  • Масло. Якщо вживати багато масла, яке містить потужну частку тваринних жирів, можна спричинити захворювання серця, судин, підвищення холестерину в крові та ожиріння. Лікарі радять не зловживати бутербродами з маслом і замінити його на авокадо.
  • Картопля. Картопля і хліб – це продукти, які мають потужний вміст вуглеводів. Їх не можна поєднувати, бо це призведе до надлишку вуглеводів в організмі. Такий тандем продуктів може причиною підвищення цукру в крові, що призведе до розвитку діабету ІІ типу. Щоб їсти картоплю з хлібом, необхідно додавати рослинні продукти, багаті на клітковину: зелень, листкові салати, овочі.
  • Солоні закуски. Хліб не можна вживати із засоленими огірками, помідорами, квашеною капустою тощо. Такі поєднання можуть спровокувати розлад шлунку та печію. Також не варто заїдати хліб солоними горішками, чіпсами та іншими снеками. Це призведе до надлишку солі в організмі і може викликати ризик захворювання серця й судин.
  • Варення. Як і білий хліб, варення може стати причиною стрімкого підвищення цукру в крові, що призведе до проблем із зайвою вагою. Також це поєднання продуктів може спровокувати здуття та газоутворення.
  • Гриби. Медики забороняють вживати хліб зі стравами із грибів, наприклад, жульєном. Гриби – це важкий продукт для перетравлення, а в поєднанні з хлібом вони стають небезпечними для здоров’я. Тому жульєн не рекомендовано вживати дітям до 14-ти років.
  • М’ясо й сало. Такі продукти не можна їсти з білим хлібом, а краще вживати з чорним, він допомагатиме організму перетравлювати цю їжу. Білий хліб, навпаки, сповільнює процеси травлення, тому можуть бути біль у животі та важкість у шлунку.
  • Газовані напої. Цей тандем украй небезпечний для здоров’я. Солодкі газовані напої можуть стати причиною різкого стрибку цукру в крові, що вкрай небезпечно для діабетиків.

З якими продуктами можна їсти хліб

Найкраще хліб їсти з рибою та морепродуктами, також він добре поєднується із м’ясом. Але хліб повинен бути чорним чи цільнозерновим. Також ці сорти хліба можна їсти з овочами, листковими салатами та зеленню.

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...

А ви це знали? Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

четвер, 21 листопад 2024, 16:56

Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...