Це уповільнює метаболізм! Що не можна їсти з хлібом, якщо ви хочете схуднути

Які страви ідеально поєднуються з хлібом, такий тандем продуктів пришвидшує обмін речовин, передають Патріоти України.

Дехто їсть із хлібом практично всі страви і не бачить у цьому жодних проблем. Однак лікарі закликали переглянути таку харчову звичку, особливо варто бути обережними з білим хлібом. Медики переконують, що надмірне вживання продукту може завдати шкоди здоров’ю та спровокувати стрімкий набір зайвої ваги. Розповідаємо, які продукти не можна їсти з хлібом, а які варто вживати, вони не шкодитимуть здоров’ю.

Які продукти не можна їсти з хлібом: повний список

  • Молоко. Переважна більшість людей п’є молоко саме з білим хлібом чи булками. Однак такий тандем може стати причиною здуття й газоутворення. Лікарі рекомендують пити нежирне молоко з цільнозерновим хлібом.
  • Масло. Якщо вживати багато масла, яке містить потужну частку тваринних жирів, можна спричинити захворювання серця, судин, підвищення холестерину в крові та ожиріння. Лікарі радять не зловживати бутербродами з маслом і замінити його на авокадо.
  • Картопля. Картопля і хліб – це продукти, які мають потужний вміст вуглеводів. Їх не можна поєднувати, бо це призведе до надлишку вуглеводів в організмі. Такий тандем продуктів може причиною підвищення цукру в крові, що призведе до розвитку діабету ІІ типу. Щоб їсти картоплю з хлібом, необхідно додавати рослинні продукти, багаті на клітковину: зелень, листкові салати, овочі.
  • Солоні закуски. Хліб не можна вживати із засоленими огірками, помідорами, квашеною капустою тощо. Такі поєднання можуть спровокувати розлад шлунку та печію. Також не варто заїдати хліб солоними горішками, чіпсами та іншими снеками. Це призведе до надлишку солі в організмі і може викликати ризик захворювання серця й судин.
  • Варення. Як і білий хліб, варення може стати причиною стрімкого підвищення цукру в крові, що призведе до проблем із зайвою вагою. Також це поєднання продуктів може спровокувати здуття та газоутворення.
  • Гриби. Медики забороняють вживати хліб зі стравами із грибів, наприклад, жульєном. Гриби – це важкий продукт для перетравлення, а в поєднанні з хлібом вони стають небезпечними для здоров’я. Тому жульєн не рекомендовано вживати дітям до 14-ти років.
  • М’ясо й сало. Такі продукти не можна їсти з білим хлібом, а краще вживати з чорним, він допомагатиме організму перетравлювати цю їжу. Білий хліб, навпаки, сповільнює процеси травлення, тому можуть бути біль у животі та важкість у шлунку.
  • Газовані напої. Цей тандем украй небезпечний для здоров’я. Солодкі газовані напої можуть стати причиною різкого стрибку цукру в крові, що вкрай небезпечно для діабетиків.

З якими продуктами можна їсти хліб

Найкраще хліб їсти з рибою та морепродуктами, також він добре поєднується із м’ясом. Але хліб повинен бути чорним чи цільнозерновим. Також ці сорти хліба можна їсти з овочами, листковими салатами та зеленню.

А ви це знали? ТОП-5 причин, чому обов'язково треба їсти сливи

субота, 31 серпень 2024, 0:10

Сливи — кісточкові плоди середнього розміру. Найпопулярніший сорт має темну лілово-червону шкірку з жовтою м’якоттю всередині, але ви також можете знайти сливи зеленувато-жовтого кольору. У всіх сортів в центрі плоду є кісточка, яка не їстівна. У висуш...

Це уповільнює метаболізм! Що не можна їсти з хлібом, якщо ви хочете схуднути

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:10

Які страви ідеально поєднуються з хлібом, такий тандем продуктів пришвидшує обмін речовин, передають Патріоти України. Дехто їсть із хлібом практично всі страви і не бачить у цьому жодних проблем. Однак лікарі закликали переглянути таку харчову звичку,...