Це варто знати! Чому молоко не можна зберігати на полиці у дверях холодильника

Молоко - корисний продукт, який можна вживати у будь-якому вигляді: пити, варити каші, додавати у випічку, омлети, сирники. Його особливість у тому, що це продукт, що швидко псується й тому його потрібно якнайшвидше використовувати, а також - правильно зберігати, зазначають Патріоти України.

Експерти назвали найневідповідніші місця в холодильнику для зберігання молока, де воно точно зіпсується, а також пояснили чому, передає видання Papilot. Перша помилка – зберігати молоко на полиці дверцят холодильника

Експерти пояснюють це тим, що саме в цій частині холодильника температура, що не підходить для зберігання молока, а саме – вона там на цілих 10 С вища, ніж на полицях у холодильнику.

Друга помилка – ставити молоко на верхній полиці, де температура також вища, ніж на нижніх полицях.

Експерти радять зберігати молоко на нижній полиці холодильника або біля задньої стінки, це два місця, де продукт точно не зіпсується.

Як приготувати закуску з йогурту

Рецепт Євгена Клопотенка

Інгредієнти:

  • Зелений горошок (заморожений) – 150 г
  • Картопля – 200 г
  • Йогурт (натуральний домашній) – 100 г
  • М'ята – 4 гілочки
  • Сіль та перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Наперед приготуйте натуральний йогурт.
  2. Картоплю очистьте й поріжте дрібним кубиком, залийте водою та додайте зелений горошок, відваріть близько 15 хвилин, злийте воду й зробіть з овочів пюре за допомогою блендера, додайте м'яту, йогурт та перемішайте.
  3. Перекладіть готову закуску у відповідний посуд – і можна їсти.

Як потрапити на прийом до лікаря без направлення

неділя, 23 лютий 2025, 13:01

Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...