Це варто знати! Чому не розварюється горох у супі і що робити в такому разі

Якщо ви дуже любите горох, то, напевно, не раз задавались питанням, як прискорити процес готування. Напевно, ви потрапляли в таку ситуацію, коли начебто горох довго варився, суп готовий, але як тільки ви пробуєте страву, то горох виявляється твердим, передають Патріоти України.

Подробиці

Щоб горох швидше розварився, необхідно скористатися деякими хитрощами. У кожної господині вони різні. Сьогодні ми розглянемо основні з них.

1.Найголовніше вибрати «правильну» каструлю та самі боби.

Купувати бажано горох у колотому вигляді, він вариться вдвічі швидше. Коли горох вариться, необхідно стежити за тим, щоб вода сильно не вирувала і в процесі варіння горох не перевертався. Якщо ви хочете готувати з гороху суп, то робити це краще в такій каструлі, яка має дуже товсті стінки. Вогонь має бути повільним.

Взагалі наші бабусі намагалися готувати страви, у складі яких є горох, у сотейниках чи чавунних казанах. Слід сказати, що є кілька видів гороху, найрозсипнішим серед них вважається Айдахо.

2.Потрібно замочувати.

Горох, як і квасоля, варитиметься набагато швидше, якщо його замочити у воді на ніч, іноді може бути достатньо п’яти годин. Бобові розбухнуть та зваряться набагато швидше.

Що робити після того, як набух горох?

Як тільки ви бачите, що ваш горох набухає, необхідно приступати до подальших дій. Потрібно перекласти вміст у казанок та залити горох водою. Секрет у тому, що бобові не можна заливати аж до країв.

Як тільки ви бачите, що горох закипів, необхідно зняти з нього всю пінку і зменшити вогонь. Але потрібно слідкувати за кількістю води, адже вона може дуже швидко википіти.

Навіть якщо ви взяли половинки гороху і він ніяк не хоче розварюватися, необхідно скористатися старовинним рецептом. Ним ще користувалися наші бабусі. Потрібно взяти половину чайної ложки соди та додати у воду. Вона може пом’якшити горох, і він звариться швидше. Так можна робити і по відношенню до інших круп, щоб вони зварилися швидше. Сіль та різні спеції найкраще додати в самому кінці.

Як правильно потрібно варити горохову кашу?

1.З проблемою приготування гороху стикаються не лише молоді господині. Адже дуже хочеться, щоб каша з гороху вийшла смачною та м’якою, а не дубовою. Для того, щоб каша вийшла смачною, необхідно враховувати певні хитрощі.

2.Якщо ви дуже хочете, щоб ваша страва вийшла розсипчастою, то бажано віддавати перевагу зеленому горошку. Щоб його приготувати, немає необхідності замочувати, та й часу знадобиться лише 20 хвилин. Як тільки він звариться, подрібнити його можна буде за допомогою блендера чи товкача.

3.Горох потрібно обов’язково варити на повільному вогні. Якщо він кипітиме, це призведе до згортання білка. У такому разі бобові будуть твердими та не смачними.

Після того як горох звариться, необхідно дати йому постояти пару хвилин і злити воду. Бобові мають бути так покриті водою, щоб вона була зверху на 1,5 сантиметра. Дотримуйтесь цих порад і у вас обов’язково вийде смачна страва з гороху.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...