Це варто знати! Як отримати вітамін D, якщо немає сонячного світла

Важливість вітаміну D для підтримки оптимального стану здоров'я не можна недооцінювати. Зазвичай наш організм синтезує його під впливом ультрафіолетових променів групи В (УФ-В) сонячного світла. News Bytes розповів про декілька продуктів харчування, які можуть допомогти задовольнити ваші потреби у вітаміні D.

Сир

Як не дивно, але сир є важливим джерелом вітаміну D. Він входить до топ-5 продуктів харчування, які багаті на цю речовину. Точна кількість залежить від сорту сиру, але приблизно 30 МО є в кожному. Щоб переконатися, що ви отримуєте правильне дозування, перевірте етикетку перед покупкою.

Гриби

Як і люди, гриби можуть синтезувати вітамін D під впливом ультрафіолету. Це дозволяє певним дикорослим видам природним чином містити вітамін D2, причому деякі з них містять до 2300 МО на 100 грамів. Однак ті гриби, які ми бачимо на полицях часто вирощують у темряві, що призводить до зниження рівня вітаміну D.

Молочні продукти

Вас може зацікавити:"Кадри, до яких ніколи не звикнеш": окупанти у Маріуполі демонтують будинки, які обіцяли відремонтувати. Відео

Для вегетаріанців пошук хороших джерел вітаміну D може бути складним завданням. Багато молочних продуктів зараз містять його, що робить їх цінними продуктами. Молоко не тільки забезпечує організм білками, кальцієм, жирами та вуглеводами, але й може сприяти підвищенню рівня вітаміну D.

Альтернативи для людей з непереносимістю лактози

Якщо у вас непереносимість лактози, не хвилюйтеся, адже існує безліч здорових немолочних альтернатив, збагачених вітаміном D. Соєві продукти, такі як тофу, а також численні фруктові соки, такі як апельсиновий, тепер збагачені вітаміном D. Крім того, деякі крупи та вівсянка швидкого приготування також містять цю важливу поживну речовину.

Це може дорого коштувати! ТОП-3 помилки в поведінці, через які оточуючі перестають поважати людину

неділя, 6 жовтень 2024, 12:00

Багато людей прагнуть зрозуміти, як правильно поводитися в суспільстві, щоб зберегти повагу оточуючих. Згідно з психологами, існує кілька типів поведінки, які можуть миттєво позбавити вас цієї важливої якості. У цій статті ми розглянемо три ключові вчи...

Помилка може дорого коштувати! Кому протипоказана кава і за яких хвороб краще відмовитися від напою

неділя, 6 жовтень 2024, 11:50

Цей напій багато хто любить, а дехто не може без нього уявити свій день. Користь кави вже неодноразово доведена вченими, але, попереджають фахівці, корисною вона буває не для всіх, передають Патріоти України. Це перше питання, яке зазвичай хвилює, і не...