Професійні бджолярі застерігають, що зараз можна натрапити на недобросовісних продавців продукту зі смаком меду. Тому діляться порадами, як відрізнити якісний мед від фальсифікату, передають Патріоти України.
Хибно вважати, що натуральний мед має бути лише рідким. Часто мед кристалізується, кажуть, що “зацукрився”. Це нормальний процес і відповідно така консистенція не вказує, що продукт не якісний.
Мед натуральний повинен стікати довгою струєю та спадати сходинками. Важливо дивитися на сходинки. Якщо ж він падає однією масою просто – це фальсифікат, який має великий об’єм вологи або інші махінації зі складу.
Не варто купувати в неперевіреного продавця відразу велику банку меду, а візьміть маленьку баночку для проби та проведення експерименту з хлібом.
Опустіть шматочок хліба в мед хвилин на 10-12: якщо він розм’якне, то означає, що ви купили банальний цукровий сироп, а в натуральному медові хліб затвердіє.
Наукове дослідження Каролінського інституту у Швеції виявило низку професійних чинників, які значно підвищують ризик розвитку діабету 2 типу. Результати цього дослідження проливають світло на те, як сучасне робоче середовище може мимоволі сприяти зрост...
Килим робить будь-яку кімнату затишнішою, але утримувати його в чистоті - справжній виклик. Через кілька місяців він втрачає свій вигляд, збирає пил, шерсть і… запах. Професійна хімчистка? Часто дорожча за сам килим! Та є старі-добрі методи, перевірені...