Це варто знати! Які продукти категорично не можна гріти в мікрохвильовці та чому

Мікрохвильовка – абсолютно незамінний кухонний гаджет, який дуже спрощує процеси підготовки їжі. Але, потрібно знати, що не всі продукти можна розігрівати в мікрохвильовці, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, завдяки яким ви знатимете, які продукти категорично не можна розігрівати в мікрохвильовці та чому.

Варені яйця

Якщо розігрівати цей продукт у мікрохвильовій печі, у білку відбуватиметься накопичення пари та тиску, тому яйце може просто розірватися.

Продукти, багаті на вітамін С

Не слід розігрівати овочі, в яких найбільше вітаміну С, це броколі, болгарський перець, ягоди та листова зелень. Під час нагрівання в мікрохвильовці вітамін С розкладається, і від такої їжі не буде жодної користі.

Куряче м'ясо

Саме по собі розігрівання курячого м'яса в мікрохвильовій печі не становить небезпеки, проте його якість і смак істотно погіршуються. Експерти пояснюють, що в холодильнику жири в курячому м'ясі окислюються, тож під час розігрівання страва змінює свій хімічний склад і смакові властивості. До того ж м'ясо стає сухим і несмачним, бо випаровується вся волога.

Риба та морепродукти

Нагрівання в мікрохвильовці призводить до того, що ніжна текстура риби і морепродуктів перетворюється на справжню гуму, і продукт втрачає свій смак.

Стейк

Якщо розігріти стейк, він не буде вже таким ніжним, бо мікрохвильовка його висушить і зробить жорстким. До того ж деякі частини м'яса можуть залишитися холодними через нерівномірне прогрівання.

Як оживити махрові рушники без використання пом’якшувача - один натуральний інгредієнт

середа, 24 вересень 2025, 12:35

Якщо ваші рушники стали жорсткими, втрачають м’якість і пухнастість, а звичний пом’якшувач тканин більше не допомагає - ось ідеальне рішення від популярної експертки з прибирання Georgia (її знають як Clean with Georgia). Вона рекомендує використовуват...

Це зовсім не солодощі! Названо продукти, які допомагають людям старше 50 років стати щасливішими

середа, 24 вересень 2025, 12:05

Нещодавнє дослідження, опубліковане в British Journal of Health Psychology, показало, що у людей середнього та похилого віку харчування може бути пов’язане з відчуттям щастя та життєвого задоволення. Особливо йдеться про тих, хто частіше їсть рибу, ово...