Це варто знати! Які продукти не можна мити перед приготуванням

Мимоволі кулінари та домашні господині роблять 4 помилки з продуктами харчування перед їх приготуванням. Розкажемо, що може статися і чому час перестати так робити, передають Патріоти України.

Миття сирого м’яса

Процедура, позбавлена будь-якого сенсу. Справа в тому, що під час подальшої обробки за високої температури гинуть усі хвороботворні мікроби.

Але під час миття можна мимоволі сприяти поширенню тих самих бацил у робочій зоні кухні. Те саме стосується сирої курки, індички та м’яса взагалі.

Миття курячих яєць

Якщо помити яйця перед тим, як покласти у холодильник, вони незабаром зіпсуються.

Але найсумніше, що це сприяє передачі хвороботворних бактерій (найчастіше це сальмонела). Вона мешкає на зовнішній стороні шкаралупи, але після миття може виявитися і всередині через те, що руйнується природний бар’єр.

Далі бактерії виявляться в організмі людини, що закінчиться сумно.

Риба

Рибу, як і м’ясо, теж миють перед приготуванням, крім випадків, коли необхідно вимити черевну порожнину після потрошіння.

Гриби

Справа в тому, що гриби тонко реагують на вологу і активно вбирають її, що позначається на смаку. Тому їх лише очищають від невеликих забруднень перед обробкою.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...