Мимоволі кулінари та домашні господині роблять 4 помилки з продуктами харчування перед їх приготуванням. Розкажемо, що може статися і чому час перестати так робити, передають Патріоти України.
Процедура, позбавлена будь-якого сенсу. Справа в тому, що під час подальшої обробки за високої температури гинуть усі хвороботворні мікроби.
Але під час миття можна мимоволі сприяти поширенню тих самих бацил у робочій зоні кухні. Те саме стосується сирої курки, індички та м’яса взагалі.
Якщо помити яйця перед тим, як покласти у холодильник, вони незабаром зіпсуються.
Але найсумніше, що це сприяє передачі хвороботворних бактерій (найчастіше це сальмонела). Вона мешкає на зовнішній стороні шкаралупи, але після миття може виявитися і всередині через те, що руйнується природний бар’єр.
Далі бактерії виявляться в організмі людини, що закінчиться сумно.
Рибу, як і м’ясо, теж миють перед приготуванням, крім випадків, коли необхідно вимити черевну порожнину після потрошіння.
Справа в тому, що гриби тонко реагують на вологу і активно вбирають її, що позначається на смаку. Тому їх лише очищають від невеликих забруднень перед обробкою.
Прання пуховика доволі складне завдання. Прання може зіпсувати наповнювач, залишити плями чи призвести до втрати об’єму. Але від бруду пуховик можна відчистити й сухим способом. Якщо пуховик просто запорошився, підійде щітка з мікрофібри для видалення ...
Ківі - не лише смачний, а й надзвичайно корисний фрукт. Він низькокалорійний, багатий на клітковину, вітаміни (A, B2, B3, B6, B9, C, E, K) та мінерали (калій, магній, залізо, цинк і селен), передають Патріоти України. Дослідження 2023 року показало: вж...