Лікарі вкрай негативно ставляться до ранкових та вечірніх перекусів з кавою або чаєм. Тому не рекомендують запивати цими напоями деякі продукти, оскільки це може призвести до наростання зайвої жирової тканини на животі та сідницях, передають Патріоти України.
Розповідаємо, які продукти не варто запивати цими напоями, особливо зранку, щоб не мати проблем із жиром на талії.
Солодка випічка. Такий тандем може спровокувати проблеми з кишківником, зокрема закрепи та здуття. Чай містить у своєму складі таніни, які вступаючи в реакцію з крохмалем, сповільнюють метаболізм і викликають дискомфортні відчуття.
Сирники й запіканки. Чай і кава мають у своєму складі сполуки, зокрема танін та кофеїн, які вимиватимуть кальцій, що міститься в кисломолочному сирі.
Бутерброди з маслом та ікрою. Ікра багата на вітамін D, який відповідає за міцність кісток, нігтів та волосся, а також за наш імунітет. А чай та кава нівелюють її користь, так як перешкоджають засвоєнню цього вітаміну.
Пластівці з молоком. Якщо ви вже випили ранкову каву або чай, то потім краще не вживати молока та пластівців. Оскільки це може спричинити проблему здуття живота та важкості у шлунку.
Десерти. Торт, цукерки, тістечка – це не найкраща закуска для ранкової кави або чаю. Якщо ви ще полюбляєте додавати у каву сироп чи молоко, то це подвійне навантаження на кишківник та шлунок. До того ж, ці продукти досить швидко відкладаються зайвою жировою тканиною на талії, тому варто утримуватися від таких ранкових або вечірніх перекусів.
Мангó зазвичай асоціюється з тропічними смузі або десертами, однак цей фрукт заслуговує на набагато більше. Дослідження підтверджують: регулярне вживання манго позитивно впливає на роботу серця та судин, допомагає знизити артеріальний тиск і рівень хол...
Антиоксиданти - це природні сполуки, які нейтралізують вільні радикали, захищаючи наші клітини від пошкоджень. Надлишок вільних радикалів може спричинити запалення, передчасне старіння та розвиток хронічних хвороб, таких як серцево-судинні захворювання...