Це варто знати! Який сорт картоплі підходить для пюре, а який для смаження

Навіть холостяки вже усвідомили, що одні сорти картоплі потрібно вибирати для варіння, інші для смаження, а треті для салатів чи тушкування, передають Патріоти України.

Хтось по-старому воліє готувати різні страви з одного сорту картоплі – і це його право. Розкажемо, як виконати 2 простих тести та не помилитися у виборі.

Перший спосіб

Цей варіант зовсім не придатний для використання у магазині. Але діє він безвідмовно. Все тому, що для визначення сортової різниці доведеться розрізати бульбу картоплі на дві половини.

Потім обидві половинки потрібно потерти один об одну, і якщо з’являться краплі соку, це сорт з низьким вмістом крохмалю. Його найкраще використовувати для салатів чи смаження.

Якщо половинки овоча стали липкими і «приклеюються» один до одного – це крохмалистий сорт, який краще використовувати для пюре, запіканок та запікати у духовці.

Другий спосіб

Провести його можна навіть у магазині чи на ринку. Просто зверніть увагу на колір коренеплодів. Якщо це картопля жовтого або коричневого кольору, то вона ідеально підходить для смаження, а шкірка на бульбах повинна бути гладкою. Не годиться для смаження картопля з червоною та фіолетовою шкіркою.

Творять дива! Названо продукти, які корисні для судин та допомагають уникнути хвороб

субота, 23 листопад 2024, 6:47

Правильне харчування допомагає зміцнити здоров’я серцево-судинної системи, судин та запобігти хворобам. Нутриціолог назвала корисні продукти, які мають бути у раціоні,. РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про 20 продуктів харчування, які допомагають...

Не робіть помилок! Названо дрова, які краще не брати для опалення каміна чи печі

п’ятниця, 22 листопад 2024, 23:10

Не всі дрова однаково придатні для використання в різних типах опалювального обладнання, передають Патріоти України. Кожна порода дерева відрізняється характерною щільністю структури, тому не всі дрова однаково придатні для опалення. Які дрова найкраще...