Це варто знати! Яких вітамінів не вистачає організму, якщо вам постійно хочеться спати

Швидка втомлюваність і постійна сонливість без об’єктивних причин можуть сигналізувати про те, що у вашому організмі бракує вітамінів і мікроелементів. Для того, щоб позбутися від таких проявів, потрібно поповнити запас корисних речовин, передають Патріоти України.

Дефіцит мінералів, вітамінів і сонливість

Часті причини хронічної сонливості:

  • інтенсивні спортивні тренування;
  • збій режиму або брак сну;
  • стреси, хвилювання, занепокоєння;
  • недостатній відпочинок;
  • захворювання;
  • наслідки прийому деяких ліків;
  • висока метеочутливість;
  • гормональні збої;
  • шкідливі звички;
  • дефіцит кисню

1. Вітаміни групи В — їх нестача провокує постійну втому, навіть при нормальному відпочинку і сні. Джерела — гречана і вівсяна крупа, хлібні вироби, молочні продукти, сухофрукти, морепродукти.

2. Вітамін С — покращує імунітет, дає силу і витривалість, підвищує працездатність. Особливо багаті ним ягоди смородини, плоди цитрусових, шипшини, болгарський перець.

3. Вітамін Д — дає енергію, бореться з втомою, допомагає зосередитися. Виробляється в організмі під дією сонячних променів і міститься в риб’ячому жирі.

4. Пантотенова кислота — регулює активність головного мозку, покращує механізми мислення і пам’ять, знижує захворювання в тонкому кишківнику. Джерелами є ікра морської риби, зелень, дріжджі, яйця, молочні продукти.

5. Йод — необхідний для нормальної роботи імунної системи, щитовидної залози, впливає на процеси головного мозку. Міститься в морепродуктах і морській рибі, буряках, шпинаті, томатах, картоплі.

6. Рутин — охороняє клітинні структури від пошкодження, стимулює мозкову активність. Джерелами є гречка, зелений чай, свіжі плоди рослин.

7. Залізо — брак провокує підвищену стомлюваність, зниження активності, погане самопочуття і стан шкіри, волосся і нігтів. Для його засвоєння необхідний вітамін С. Міститься в горіхах, яблуках, буряках, печінці.

8. Калій — дає силу і витривалість, допомагає позбутися сонливості та постійної втоми. Особливо багато в пророщених зернах, плодах рослин, бобових культурах.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.