Такий популярний продукт як мед може бути дуже небезпечний особливо взимку. Про це повідомив лікар-нутригенетик, дієтолог Андрій Золотарьов, зазначають Патріоти України.
Медик розповів, чому мед потрібно вживати з обережністю. "Один з найстрашніших продуктів, який дійсно варто з дуже великою обережністю вживати в холодну пору року, — це мед. Річ у тому, що мед має яскраво вираженим зігріваючим ефектом, за рахунок цього відбувається підвищене потовиділення. Люди цього не відчувають, але вживання меду в зимовий період перед виходом на вулицю або прямо на вулиці може спровокувати застуду", - сказав він в інтерв'ю.
Золотарьов рекомендує утриматися від вживання тих продуктів, які можуть спровокувати перепади температури тіла. "Будь-який перепад температури загрожує. Чим більше температурний діапазон, тим він більше шкодить організму. Однозначно влітку краще пити гарячий чай, а взимку - напої кімнатної температури", - підсумував він.
Мед не можна їсти людям з підвищеним рівнем глюкози в крові, оскільки він, по суті, нічим не відрізняється від звичайного цукру і не є безпечним продуктом для діабетиків. Контролюйте кількість продукту. Також не забувайте, що мед - це алерген, дітям до року його точно їсти не можна.
Алюмінієві каструлі є майже на кожній кухні. Вони легкі, зручні й недорогі. Але не все можна в них готувати. Деякі продукти можуть зіпсувати і смак страви, і сам посуд. Щоб уникнути помилок, варто знати, які страви алюміній не "любить". Редакція FoodOb...
Дачники стверджують, що шкідники навіть не будуть прилітати на город, якщо навесні висадити поряд з грядками картоплі всього лише одну рослину, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Мова йде про пижму. Вона є справжнім захисником городньої ку...