Це варто знати! Популярний напій провокує головний біль та анемію - треба бути обережнішим

Чай вважається традиційним і одним із найулюбленіших напоїв у нашій країні, а його вживання лікарі, як правило, пов’язують виключно з користю. Однак в окремих випадках чай може не найкраще позначитися на самопочутті і навіть призвести до серйозних проблем зі здоров’ям, передають Патріоти України.

Кардіологи поперджають, що захоплення цим напоєм у великій кількості несе реальну небезпеку для нашого організму. Надмірне вживання чаю, багатого на кофеїн, призводить до головних болів, підвищеної тривожності та безсоння.

Через звичку багато пити чай протягом дня також може розвинутися анемія. Причина в танінах, що містяться в чаї, які перешкоджають всмоктуванню заліза з їжі. Небезпечним є і вживання занадто міцного чаю — у цьому випадку страждає наша серцево-судинна система. Наслідки тебе точно не потішать: це підвищення артеріального тиску та часте серцебиття.

Кардіолог уточнила, що пити чай слід з урахуванням індивідуальних особливостей організму. Лікар також назвала середню добову дозу напою, яка не завдасть організму шкоди: це від 2 до 10 чашок за весь день.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...