Це варто знати! Продукти, які варто виключити з раціону після 50 років, щоб не нашкодити собі

Вживання цієї їжі може призвести у такому віці до виникнення діабету, хвороб серця, ожиріння та деменції, передають Патріоти України.

З віком наш спосіб життя і те, що ми їмо, відбивається на нашому здоров’ї. Після п’ятдесяти років вже варто скоригувати деякі свої звички, у тому числі й харчові. Якщо замолоду можна собі дозволити багато смаженої та жирної їжі, то після 50 років це може призвести до небажаних для здоров’я наслідків.

Розповідаємо, які продукти варто виключити зі свого раціону, аби не набрати зайвої ваги і не нашкодити своєму здоров’ю.

Які продукти не варто їсти після 50 років: список

  • Алкоголь. Потрібно скоротити вживання алкоголю до мінімуму. І не лише через те, що він шкідливий для здоров’я. Справа в тому, що в такому віці печінка вже уповільнює свої функції інтоксикації, що може спричинити загострення інших хвороб.
  • Солодкі напої та кава. У солодких напоях міститься багато цукру та барвників, які можуть спричинити захворювання на діабет та ожиріння. А від кави піднімається тиск, що дестабілізує роботу серцево-судинної системи.
  • Напівфабрикати і готові м’ясні вироби. Потрібно зменшити споживання ковбасних виробів і різноманітних копченостей. Вони містять в собі багато солі, жирів та консервантів. А користі від такої їжі практично жодної. Зате вживання таких продуктів може спричинити атеросклероз, гіпертонію, захворювання шлунку та кишківника.
  • Солодка випічка та інші десерти, у яких є цукор, борошно і маргарин. Після 50-ти років в організмі уповільнюються процеси метаболізму, тому вживання продуктів із таким складом може призвести до ожиріння. Також солодощі з такими інгредієнтами можуть стати причиною розвитку цукрового діабету, хвороб серцево-судинної системи, онкології та деменції.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...