Це варто знати! Що робити, щоб картопля на деруни не темніла


Господині знають, що картопля після нарізання чи натирання має властивість темніти. Якщо ви готуєте деруни, то я одна хитрість, що й колір збереже і страву зробить набагато ніжнішою, передають Патріоти України.

Подробиці

Деруни після смаження матимуть світлий відтінок, а присмак ніколи не буде жорстким, якщо зробити одну дію.

Обшпарте окропом картопляну масу, але не водою, а молоком, що закипіло. Саме свіже молоко зробить картоплю знову світлою.

Обсушіть трішки картоплю і починайте готувати деруни. Обов’язково додайте сіль та цибулинку, дрібно порізавши або потерши.

Деруни будуть м’якими, якщо до їх складу додати 1-1,5 ложки сметани. А під час смаження не забувати одну сторону готувати під кришкою. При цьому скоринка буде і м’яка серединка.

Лише "ілюзія"! Названо "корисні" продукти, які насправді шкодять здоров'ю

середа, 10 вересень 2025, 7:30

Сьогодні полиці магазинів заповнені продуктами з позначкою "healthy", але не все, що продається під виглядом корисного, справді таким є. Багато популярних перекусів і готових страв містять приховані цукри, жири та добавки, які роблять їх небезпечнішими...

Їжте картоплю й худніть! Несподівана порада експерта

середа, 10 вересень 2025, 7:07

Багато хто вважає картоплю ворогом стрункої фігури, але дієтологи переконують у зворотному. Якщо готувати її правильно - вареною чи запеченою, без жиру та важких соусів, - вона може стати ідеальним продуктом у дієті для схуднення, передають Патріоти Ук...