Це варто знати! Що робити, щоб картопля на деруни не темніла


Господині знають, що картопля після нарізання чи натирання має властивість темніти. Якщо ви готуєте деруни, то я одна хитрість, що й колір збереже і страву зробить набагато ніжнішою, передають Патріоти України.

Подробиці

Деруни після смаження матимуть світлий відтінок, а присмак ніколи не буде жорстким, якщо зробити одну дію.

Обшпарте окропом картопляну масу, але не водою, а молоком, що закипіло. Саме свіже молоко зробить картоплю знову світлою.

Обсушіть трішки картоплю і починайте готувати деруни. Обов’язково додайте сіль та цибулинку, дрібно порізавши або потерши.

Деруни будуть м’якими, якщо до їх складу додати 1-1,5 ложки сметани. А під час смаження не забувати одну сторону готувати під кришкою. При цьому скоринка буде і м’яка серединка.

Найкраще смакує з борщем! Сало у незвичайному маринаді - такого не знайдете навіть у ресторанах

п’ятниця, 24 жовтень 2025, 13:07

Сало - делікатес, який у принципі самодостатній. Також воно чудово поєднується з цибулею та часником. Кулінар Елла Іванова пропонує замаринувати його у незвичайному буряково-медовому маринаді. Готується все так просто, що ви здивуєтеся, передають Патр...

Мити чи не мити? Все, що треба знати про банани

п’ятниця, 24 жовтень 2025, 12:15

Банани - один із найпопулярніших фруктів у світі. Їх зручно брати на перекус, давати дітям або додавати у смузі. Проте досі точаться суперечки: чи варто мити банани перед тим, як з’їсти, передають Патріоти України. Що кажуть експерти. Банан має товсту ...