Це варто знати! Що робити, щоб картопля на деруни не темніла


Господині знають, що картопля після нарізання чи натирання має властивість темніти. Якщо ви готуєте деруни, то я одна хитрість, що й колір збереже і страву зробить набагато ніжнішою, передають Патріоти України.

Подробиці

Деруни після смаження матимуть світлий відтінок, а присмак ніколи не буде жорстким, якщо зробити одну дію.

Обшпарте окропом картопляну масу, але не водою, а молоком, що закипіло. Саме свіже молоко зробить картоплю знову світлою.

Обсушіть трішки картоплю і починайте готувати деруни. Обов’язково додайте сіль та цибулинку, дрібно порізавши або потерши.

Деруни будуть м’якими, якщо до їх складу додати 1-1,5 ложки сметани. А під час смаження не забувати одну сторону готувати під кришкою. При цьому скоринка буде і м’яка серединка.

ТОП-5 простих способів бути щасливим навіть у найскладніші дні

п’ятниця, 5 грудень 2025, 17:13

У світі, де все змінюється дуже швидко, багатьох турбує питання: як залишатися щасливим? Ми не можемо контролювати хаос навколо, але можемо впливати на власне благополуччя. Ось п’ять простих способів, які допоможуть відновити внутрішню рівновагу навіть...

Психологічний тест: Що ви бачите першим - собаку чи котів? Дізнайтеся, що це каже про вашу особистість

п’ятниця, 5 грудень 2025, 16:12

Хочете дізнатися більше про себе? Погляньте на зображення нижче і скажіть, що ви помітили першим: собаку чи двох котів. Від цього вибору залежить, до якої групи психологи вас віднесуть - собаки або котолюбці, передають Патріоти України. Собака – Якщо в...