Це варто знати всім! Чи корисно пити апельсиновий сік на сніданок

Апельсиновий сік дуже популярний як ранковий напій, при цьому він нерідко позиціонується як здоровий варіант початку дня. Проте, деякі експерти застерігають від щоденного вживання такого соку. Редакція видання Baazar розбиралася, де правда а де вимисел, передають Патріоти України.

Плюси

В апельсиновому соку насправді міститься багато важливих вітамінів та поживних речовин, але також є високий рівень цукру.

Каротиноїди в організмі діють як антиоксиданти, сприяючи зміцненню імунної системи та допомагаючи боротися зі шкідливими речовинами – вільними радикалами. Флавоноїди відповідальні за схожі функції, вони також борються з радикалами та зменшують запалення.

Про користь вітаміну С говорити можна довго: для організму він грає масу важливих функцій, крім іншого він покращує роботу імунної системи, що особливо актуально в період вірусів. Втім, всі ці бонуси для здоров’я можна отримати і з’ївши апельсин.

Мінуси

Насправді в апельсиновому соку міститься майже стільки ж цукру та калорій, як і у газованих напоях. Саме тому навіть такий безневинний з першого погляду напій здатний підняти рівень цукру в крові, що згодом може призвести до серйозних захворювань серця та нирок.

Фахівці зі здорового харчування рекомендують краще їсти фрукти, а не пити свіжі соки. У фруктах міститься клітковина, що уповільнює процес травлення і змушує відчувати ситість. Однак у випадку з соками ви не відчуватимете ситість, при цьому в одній склянці знаходиться сік декількох фруктів і велика кількість цукру.

При проблемах з контролем ваги апельсиновий сік – не найкраще рішення. З цього напою ви отримаєте додаткові калорії, але при цьому не станете їсти менше, тому що почуття ситості так і не настане.

Починати кожен день зі склянки свіжого соку – явно не найвиграшніший для здоров’я варіант. Вживання кілька разів на тиждень такого напою цілком оптимальний варіант, щоб врівноважити всі плюси та мінуси.

Чи потрібно класти яйце у фарш для голубців

вівторок, 17 вересень 2024, 0:12

При приготуванні будь-яких страв на основі фаршу багато господинь автоматично додають яйця, передають Патріоти України. Відомо, що яйце допомагає скріпити фарш, який може розвалитися в найнесподіваніший момент. Проте чи є необхідність додавати яйце під...

Як швидко розморозити фарш - секрети, якими користуються господині

понеділок, 16 вересень 2024, 23:38

Здається, що відколи в мікрохвильовій печі з’явилася функція «розморожування», питання про те, як розморожувати ті чи інші продукти відпало назавжди, передають Патріоти України. Але іноді така процедура позначається на консистенції та якості напівфабри...