Це варто знати всім! Як вибрати якісні овочі і розпізнати "напічкані" нітратами

Зараз придбати огірки чи помідори можна на кожному кроці, але ще багато овочів із нітратами, які надзвичайно шкідливі у великій кількості для людини. Можуть призвести до отруєння, яке буває різних рівнів складності й наслідків відповідно, передають Патріоти України.

Подробиці

Звісно, на 1005 визначити наявність нітратів можна лише лабораторним методом.
Проте іноді може спрацювати і візуальний огляд, довіряйте йому, коли на ринку чи в магазині вам пропонують “ідеальні глянцеві овочі” і примовляють, що “точно з Умані”.

2 ознаки, що вказують на нітрати в помідорах та огірках

  1. Найбільше нітратів у помідорах з товстою шкіркою, білим м’якушем і товстими прожилками. Саме тому перед приготуванням такі томати фахівці радять вимочувати у воді 30-40 хвилин. Не варто поспішати вживати у сирому вигляді, краще піддавати термічній обробці.
  2. Нітратні огірки легко видасть колір шкірки — в цьому випадку вона буває темно-зеленою. Натомість шкірка “якісних” огірків має бути ніжно-трав’яного кольору.

А ви це знали? В яких фруктах та ягодах міститься найменше цукру

середа, 24 квітень 2024, 6:37

Як відомо, збалансована дієта впливає на наше самопочуття і здоров’я. А деякі продукти, такі як певні фрукти і ягоди, окрім того, що є джерелом клітковини, не містять багато цукру - тож будуть хорошим вибором для контролю його рівня в крові, передають...

Буде дуже смачно! Як правильно запекти картоплю - професійні поради шеф-кухарів

середа, 24 квітень 2024, 6:12

Запечена картопля - фаворит меню. Вона доповнює будь-яку трапезу. При запіканні коренеплід зберігає практично всі свої цінні властивості. Тому ароматну та смачну страву можна вважати елементом правильного харчування, передають Патріоти України. На пер...