Це варто знати всім! Як вибрати якісні овочі і розпізнати "напічкані" нітратами

Зараз придбати огірки чи помідори можна на кожному кроці, але ще багато овочів із нітратами, які надзвичайно шкідливі у великій кількості для людини. Можуть призвести до отруєння, яке буває різних рівнів складності й наслідків відповідно, передають Патріоти України.

Подробиці

Звісно, на 1005 визначити наявність нітратів можна лише лабораторним методом.
Проте іноді може спрацювати і візуальний огляд, довіряйте йому, коли на ринку чи в магазині вам пропонують “ідеальні глянцеві овочі” і примовляють, що “точно з Умані”.

2 ознаки, що вказують на нітрати в помідорах та огірках

  1. Найбільше нітратів у помідорах з товстою шкіркою, білим м’якушем і товстими прожилками. Саме тому перед приготуванням такі томати фахівці радять вимочувати у воді 30-40 хвилин. Не варто поспішати вживати у сирому вигляді, краще піддавати термічній обробці.
  2. Нітратні огірки легко видасть колір шкірки — в цьому випадку вона буває темно-зеленою. Натомість шкірка “якісних” огірків має бути ніжно-трав’яного кольору.

Дачникам на замітку! Чим не можна підживлювати смородину, бо ягід не буде взагалі

середа, 2 квітень 2025, 10:30

Смородина – одна з найпопулярніших садових ягід. Вона досить невибаглива у догляді і при цьому дає справді чудовий урожай. Проте дуже важливо не наробити помилок з підживленням рослини. Як пише видання "На пенсії", неправильні добрива, внесені навесні,...

Як виправити помилки при смаженні м’яса, щоб воно не було жорстким

середа, 2 квітень 2025, 8:07

Смажене м’ясо може вийти жорстким. Це є прикрість, яку можна виправити. Але будемо відверті, якщо якість першопочаткового продукту була незадовільною, отримати ніжний та м’який стейк чи відбивну не варто сподіватись. В будь-якому випадку не втрачайте о...