Це вражає! Пальці на руках можуть допомогти виявити психопата - відкриття вчених

Пальці на руках можуть допомогти виявити психопата: відкриття вчених

Нещодавно науковці розкрили простий спосіб ідентифікувати психопата в реальному світі. Як виявилося, потрібно просто звернути увагу на пальці рук, передають Патріоти України.

Фахівці з Науково-дослідного центру Charles-Le Moyne у Квебеку, Канада, кажуть, що отримані дані свідчать про те, що психопатія може мати "біологічне коріння".

Дослідження показало, що люди, у яких безіменний палець довший за вказівний, частіше мають психопатичні нахили. В експерименті взяли участь 80 учасників – 44 з яких мали клінічний діагноз – антисоціального розладу особистості.

Після детального сканування правої руки учасників і психологічного тестування вчені зробили неочікувані висновки. Більш високі бали в цих тестах вказували на те, що суб'єкт мав вищий рівень психопатичних і антисоціальних рис. При цьому вчені наголосили, що психопатична поведінка "може бути біологічно вкоріненою".

Результати виявили чіткий зв’язок між нижчим співвідношенням 2D:4D (довжини безіменного пальця з вказівним) та антисоціальними рисами, а також вищими результатами в тестах особистості.

Попередні дослідження показали, що на довжину пальців впливає кількість тестостерону та естрогену, яким плід піддається в утробі матері. Вищий рівень тестостерону спричиняє нижче співвідношення 2D:4D, тоді як нижчий рівень тестостерону спричиняє вище співвідношення 2D:4D.

"Чим більше у дорослого учасника було ознак психопатології, тим більше здавалося, що цей дорослий піддавався впливу вищих концентрацій тестостерону та нижчих концентрацій естрогену протягом внутрішньоутробного періоду життя", – зазначив Серж Бранд, провідний дослідник.

Однак Бренд також підкреслив, що низьке співвідношення 2D:4D не є стовідсотковим показником психопатії.

"Важливо розуміти, що співвідношення довжини пальців як проксі конкретного впливу пренатальних статевих стероїдів не слід розуміти як безповоротну долю людини. Співвідношення 2D:4D є не тільки ознакою антисоціальних рис особистості", – наголосив вчений.

Результати також показали, що чоловіки, як правило, мають нижче співвідношення 2D:4D, ніж жінки, незалежно від будь-яких психопатичних тенденцій.

Не робіть так! Помилка господинь, через яку з’являється білий наліт на кімнатних рослинах

неділя, 8 вересень 2024, 7:12

Якщо на листі та бутонах улюблених фіалок та орхідей з’явився білий наліт, то це свідчить про те, що рослини захворіли, передають Патріоти України. Зазвичай це ознака борошнистої роси, яка частіше з’являється через перепади температури та підвищену вол...

Народні прикмети на 8 вересня. Різдво Пресвятої Богородиці. Що потрібно зробити жінкам на Другу Пречисту

неділя, 8 вересень 2024, 7:05

8 вересня за новим церковним календарем (21 вересня за старим) Церква вшановує одне з 12 найважливіших свят після Великодня: Різдво Пресвятої Богородиці. Також сьогодні день пам'яті ікони Софії - Премудрості Божої (Київської) та Почаївської ікони Божої...