Це збереже гроші та здоров'я! Названо продукти, які не варто купувати в супермаркеті

Сучасні супермаркети надають покупцям дуже багатий вибір різних продуктів. Деякі істотно економлять час і сили на приготування, деякі ваблять людей своїми смаковими якостями. Але не всі вони є корисними, передають Патріоти України

Ароматизовані коктейлі і йогурти

Зазвичай в таких продуктах дуже багато цукру і корисності в них майже немає. Уважно читайте склад таких продуктів, щоб переконатися, що білка в них більше, ніж цукру.

Цукерки

Навіть не зупиняйтесь біля стійки з цукерками. Це заощадить вам купу грошей і збереже здоров'я.

Ковбаси та сир в нарізках

В них дуже велика кількість натрію, до 30% від рекомендованої добової норми. Також в таких продуктах багато насичених жирів і клітковини зовсім немає.

Готові коктейлі

Будь-які коктейлі самі по собі не дуже корисні напої, але готові версії, які продають в магазинах – це просто цукрові бомби уповільненої дії.

Продукти з трансжирами

Частково гідровані масла або трансжири є штучним типом насичених жирів, які в невеликих кількостях містяться в м'ясних, молочних продуктах, а також у рослинних оліях.

У великій кількості трансжири міститися в багатьох спеціях, маргарині, вершках. Вживаючи їх у великій кількості, ви збільшуєте ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Соки

Вони абсолютно не корисні, оскільки там велика кількість концентрованого цукру. Спробуйте замінити соки на фрукти, в яких багато клітковини, антиоксидантів, вітамінів і мінералів.

Готові салати

Такі салати заправляють соусом, в якому багато натрію, цукру і трансжирів. Але найбільша проблема – у кількості цього соусу. В нормальному салаті його повинно бути зовсім небагато, не більше однієї столової ложки на порцію.

Чай або кава у пляшках

У них стільки ж цукру, скільки в газованій воді. Уважно читайте склад напоїв і беріть ті, в яких кількість цукру майже нульове. А краще – готуйте їх вдома та беріть з собою в термосі.

Безглютенові закуски

Якщо ви страждаєте від непереносність глютену, так, вам такі продукти підходять. Але якщо ви вважаєте, що вони корисні для здоров'я всіх людей, то ви помиляєтеся. У них зазвичай є цукор, сіль, трансжири для поліпшення смаку. Вибирайте випічку з цілозернового борошна.

Морозиво для веганів

Відсутність коров'ячого молока ще не робить такий продукт корисним. Морозиво з кокосового молока також може містити трансжири та цукор. Якщо у вас непереносність лактози, то краще купити морозиво на соєвому або мигдалевому молоці – там складу більш корисний.

Знежирені продукти

Знежирене арахісове масло, йогурт, сири містять цукру більше, ніж їх аналоги з нормальною жирністю. Виробники просто замінюють добавки на інші, щоб посилити смак продуктів.

А ви це знали? Що буде з картоплею, якщо перед смаженням замочити її у воді

неділя, 28 квітень 2024, 12:12

Картопля є найпопулярнішим овочем у кулінарії. Стільки чудових страв з неї можна приготувати, передають Патріоти України. Фрі, по-селянські, пюре, запечена зі спеціями чи у соусі – є безліч варіантів рецептів. Смажена картопля займає позиції лідера. З ...

Чому курка виходить сухою: Три помилки господинь, які не можна допускати

неділя, 28 квітень 2024, 11:08

Багато господарок не дкуже часто балують домашніх запеченою цілою куркою тільки тому, що м’ясо виходить сухим. Сухе м’ясо важко назвати смачним, хоча виглядати запечена курка може дуже апетитно, передають Патріоти України. Куряче м’ясо, незважаючи на п...