Ніацин, або вітамін B3 може допомогти зменшити ризик розвитку каменів у нирках. Є певні продукти харчування, які містять цей мікроелемент та сприяють покращенню здоров'я, передають Патріоти України посиланням на сайт Eating well.
Ніацин є важливою поживною речовиною, необхідною організму для належного функціонування.
Розглядалися дані великого дослідження охорони здоров’я, яке проводилося з 2007 по 2018 рік. Дослідники оцінювали, що люди їли протягом 24 годин, щоб дізнатися, скільки ніацину вони споживали. Також запитували учасників, чи мали вони в анамнезі камені в нирках.
Дослідження включало загалом 28 508 учасників, середній вік учасників був трохи більше 47 років.
Якщо порівнювати тих, хто споживав найменшу кількість ніацину, з тими, хто споживав найбільше, виявилося, що в останньої групи ймовірність утворення каменів у нирках була приблизно на 22% меншою.
Ця користь була особливо помітна у людей віком до 60 років. Вчені також помітили, що зв’язок між ніацином і ризиком утворення каменів у нирках був не зовсім прямим. Він мав "L-подібну" форму, показуючи, що навіть помірне збільшення споживання ніацину, допомагає зменшити ризик.
Ось деякі продукти, на які варто зосередитися, якщо ви намагаєтеся збільшити споживання ніацину:
Інші поширені джерела ніацину включають коричневий рис і лосось.
Включення продуктів, багатих на ніацин, може стати ще одним кроком до того, щоб ваші нирки були здоровими. Але пам’ятайте, що жодна поживна речовина не є панацеєю від усього. Збалансоване харчування, належна гідратація та усвідомлення індивідуальних факторів ризику - все це важливі частини вашого здоров'я.
Для тих, хто полюбляє каву, вона є чимось більшим, аніж просто напій. Це не лише можливість збадьоритися, а й справжній ритуал, спосіб життя і навіть "засіб втечі" від нудного співрозмовника, передають Патріоти України. При цьому деякі психологи вважаю...
Сир — улюблений інгредієнт багатьох страв, від пасти до салатів. Проте нове дослідження Медичного коледжу Бейлора показало: надмірне вживання сиру може суттєво змінювати склад кишкової мікрофлори і підвищувати ризик розвитку колоректального раку. Вчені...