Ось кілька несподіваних і дивовижних фактів про користь моркви, які можуть тебе здивувати, передають Патріоти України.
Морква містить лютеолін — антиоксидант, який може знижувати запалення в мозку і покращувати когнітивні функції. Це особливо корисно для профілактики вікових змін у пам’яті.
Завдяки високому вмісту вітаміну А (бета-каротин), морква дійсно допомагає підтримувати здоровий зір, особливо в умовах слабкого освітлення. Її навіть використовували в раціонах пілотів під час Другої світової!
Жування сирої моркви очищає зуби від нальоту та стимулює виділення слини, яка нейтралізує кислотність у ротовій порожнині. Це допомагає зберігати зуби здоровими.
Деякі дослідження вказують на те, що антиоксиданти в моркві можуть зменшувати ризик розвитку певних видів раку, особливо раку легень, простати й шкіри.
Бета-каротин не лише впливає на внутрішнє здоров’я, а й надає шкірі здорового сяйва, а також захищає її від шкідливого впливу сонця.
Морква має низький глікемічний індекс, тож не викликає різких стрибків цукру в крові. Навіть у людей з діабетом може бути корисним додатком до раціону.
Завдяки вмісту вітаміну С та антиоксидантів, морква допомагає організму боротися з вірусами та інфекціями.
Сезон закруток у самому розпалі: українські господині активно готують банки з овочами, фруктами та соусами, аби взимку мати домашні запаси. Проте не всі продукти підходять для консервації, а деякі можуть швидко зіпсуватися, вибухнути у банках або стати...
Дачники, які вирощують на своїх ділянках овочі, ягоди та фрукти, знають про небезпечні для майбутнього врожаю захворювання культур, в першу чергу грибкові. Виникненню захворювань, зокрема, сприяє зайва волога, як це буває, наприклад із полуницею, на як...