Цей лайфхак точно знадобиться! Як відрізнити солодкі мандарини від кислих, стиглі - від недостиглих

Як, купуючи в магазині мандарини, не помилитись та відрізнити солодкі мандарини від кислих, читайте в матеріалі ТСН.ua, передають Патріоти України.

Новорічні свята завжди пахнуть мандаринками та апельсинками. Солодким буде, найімовірніше, стиглий мандарин. Щоб вибрати солодкий мандарин і не помилитись, достатньо придивитись до зовнішніх ознак.

На що потрібно звернути увагу, щоб вибрати солодкий мандарин

  • Насамперед потрібно звернути увагу на колір — стиглий і солодкий мандарин насичено помаранчевого кольору. Жовтий, зеленуватий колір, а тим більше блідий вказує на те, що мандарин, найімовірніше, буде кислим на смак.
  • За формою стиглий мандарин буде наближатись до ідеального кола.
  • На шкірку фрукта — у солодкого мандарина шкірка, частіше не дуже товста, а у кислого — тоненька.
  • На вагу солодкий мандарин важчий, тому достатньо взяти мандарин у руку, він буде важчим за неспілого, а, отже, кислого мандарина.
  • Приємний цитрусовий аромат підкаже, що плід стиглий та соковитий.
  • Стиглий, соковитий мандарин м’який та пружний. Але потрібно уникати м’яких чи навпаки, жорстких на дотик фруктів.

Отже, якщо підсумувати, вибирайте лише мандарини інтенсивного оранжевого кольору. Бліді, жовті чи навіть зелені навряд, чи будуть смачними. Шкіра не повинна бути занадто товстою у цього фрукта, але якщо вона дуже тонка, то мандарини важко очистити від шкірки.

Якщо фрукт помітно важкий, коли взяти його у руки, це добрий знак. У ньому багато соку. Ідеально стиглі фрукти також мають приємний і виразний аромат, округлої форми. Смачні мандарини також пружні, але не жорсткі. Не беріть м'які мандарини, будь-які ушкодження впливають на якість цитрусового.

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...