
Хрусткі, соковиті, з ароматом диму і спецій - правильно замариновані овочі можуть легко обійти навіть найкращий шашлик. І головне - не потрібно ніякої магії, лише кілька інгредієнтів з вашої кухні, передають Патріоти України.
Маринад, який зробить овочі головною зіркою пікніку
Інгредієнти для маринаду (на 1 кг овочів):
-
4 ст. л. оливкової або рослинної олії
-
2 ст. л. соєвого соусу
-
1 ст. л. бальзамічного оцту (або соку лимона)
-
2 ч. л. меду або цукру (для карамелізації)
-
3 зубчики часнику (прес або терка)
-
1 ч. л. діжонської гірчиці (можна замінити зернистою)
-
1 ч. л. копченої паприки (або звичайної)
-
½ ч. л. чорного перцю
-
½ ч. л. солі (або за смаком)
-
свіжа зелень — за бажанням (петрушка, розмарин, базилік)
Які овочі підходять:
-
перець
-
кабачки
-
баклажани
-
печериці
-
цибуля
-
помідори чері
-
кукурудза (сирі кружальця)
-
броколі або цвітна капуста (відварити 1 хвилину)
Приготування:
-
Поріжте овочі великими шматками, щоб не згоріли на мангалі.
-
Змішайте всі інгредієнти маринаду в мисці.
-
Залийте овочі маринадом, добре перемішайте, щоб кожен шматочок був у соусі.
-
Залиште на 30–60 хвилин (можна на ніч у холодильнику).
-
Нанизуйте на шампури або готуйте в решітці на мангалі, смажте 10–15 хвилин до рум’яної скоринки.
Фішка: Подавайте гарячими зі свіжими травами, соусом на основі йогурту або тхіною — гості забудуть про м’ясо!
Оцет називають одним із основних засобів, який дозволяє зберігати чистоту унітазів. За його допомогою можна позбутися навіть застарілих забруднень, якщо поєднати з оцтом соду, передають Патріоти України. Окрім цього, оцет із содою допоможе позбутися й ...
Осіннє підживлення є одним із найважливіших етапів догляду за яблукнями та іншими плодовими деревами в саду. Внесення мінеральних та органічних добрив восени допомагає компенсувати поживні речовини, які дерево втратило протягом сезону, передають Патріо...