
Хрусткі, соковиті, з ароматом диму і спецій - правильно замариновані овочі можуть легко обійти навіть найкращий шашлик. І головне - не потрібно ніякої магії, лише кілька інгредієнтів з вашої кухні, передають Патріоти України.
Маринад, який зробить овочі головною зіркою пікніку
Інгредієнти для маринаду (на 1 кг овочів):
-
4 ст. л. оливкової або рослинної олії
-
2 ст. л. соєвого соусу
-
1 ст. л. бальзамічного оцту (або соку лимона)
-
2 ч. л. меду або цукру (для карамелізації)
-
3 зубчики часнику (прес або терка)
-
1 ч. л. діжонської гірчиці (можна замінити зернистою)
-
1 ч. л. копченої паприки (або звичайної)
-
½ ч. л. чорного перцю
-
½ ч. л. солі (або за смаком)
-
свіжа зелень — за бажанням (петрушка, розмарин, базилік)
Які овочі підходять:
-
перець
-
кабачки
-
баклажани
-
печериці
-
цибуля
-
помідори чері
-
кукурудза (сирі кружальця)
-
броколі або цвітна капуста (відварити 1 хвилину)
Приготування:
-
Поріжте овочі великими шматками, щоб не згоріли на мангалі.
-
Змішайте всі інгредієнти маринаду в мисці.
-
Залийте овочі маринадом, добре перемішайте, щоб кожен шматочок був у соусі.
-
Залиште на 30–60 хвилин (можна на ніч у холодильнику).
-
Нанизуйте на шампури або готуйте в решітці на мангалі, смажте 10–15 хвилин до рум’яної скоринки.
Фішка: Подавайте гарячими зі свіжими травами, соусом на основі йогурту або тхіною — гості забудуть про м’ясо!
Втомилися боротися зі щурами, але не хочете застосовувати отрути та хімікати? Виявляється, існує простий і безпечний спосіб позбутися небажаних гризунів - природні рослини! Вони не лише прикрасять ваш двір, а й відлякають щурів, не завдаючи шкоди навко...
Забудьте про плями від води, мильний наліт і дорогі засоби для скла. Усе, що вам потрібно - це те, що вже є на вашій кухні, передають Патріоти України. Знаменита TikTok-прибиральниця @jetlagremedy поділилась вірусним лайфхаком, який змушує душові дверц...