Буряк назвали овочем, який може сприяти здоровому старінню організму. У ньому міститься багато заліза, клітковини і фолієвої кислоти. Як йдеться у матеріалі іспанського видання АВС, незважаючи на те, що у буряку багато цукру, він низькокалорійний і багатий на клітковину, що призводить до сповільненого всмоктування цукру, передають Патріоти України.
"Крім фосфору, буряк також є джерелом фолієвої кислоти, вітаміну С і калію. Інші живильні речовини – це вітаміни B1, B2, B3 і B6, а також такі мінерали, як залізо і йод", – йдеться в матеріалі.
Також наголошується, що завдяки високому вмісту заліза, буряк корисний при анемії (стан, що характеризується зниженим рівнем еритроцитів або гемоглобіну в крові). Для кращого засвоєння заліза, що у ньому міститься, експерти радять вживати його з їжею, багатою на вітамін С, наприклад, лимоном або апельсином.
Як пишуть журналісти з посиланням на дослідження, проведене Ексетерським університетом (Великобританія), вживання бурякового соку сприяє активній діяльності бактерій ротової порожнини, що позитивно впливає на здоров'я кровоносних судин і мозку, що сприяє здоровому старінню нашого організму.
"Буряк корисний для зниження кров'яного тиску, є антиоксидантом, сприяє здоров'ю нігтів, шкіри і волосся, в ньому міститься багато клітковини, яка допомагає запобігти запору. Тому важливо включати його у свій раціон", – сказано в матеріалі.
Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...
Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...