Цей овоч зберігає молодість і запобігає старінню

У ньому міститься багато заліза, клітковини і фолієвої кислоти.

Фото: ABCБуряк назвали овочем, який може сприяти здоровому старінню організму. У ньому міститься багато заліза, клітковини і фолієвої кислоти. Як йдеться у матеріалі іспанського видання АВС, незважаючи на те, що у буряку багато цукру, він низькокалорійний і багатий на клітковину, що призводить до сповільненого всмоктування цукру, передають Патріоти України.

"Крім фосфору, буряк також є джерелом фолієвої кислоти, вітаміну С і калію. Інші живильні речовини – це вітаміни B1, B2, B3 і B6, а також такі мінерали, як залізо і йод", – йдеться в матеріалі.

Також наголошується, що завдяки високому вмісту заліза, буряк корисний при анемії (стан, що характеризується зниженим рівнем еритроцитів або гемоглобіну в крові). Для кращого засвоєння заліза, що у ньому міститься, експерти радять вживати його з їжею, багатою на вітамін С, наприклад, лимоном або апельсином.

Як пишуть журналісти з посиланням на дослідження, проведене Ексетерським університетом (Великобританія), вживання бурякового соку сприяє активній діяльності бактерій ротової порожнини, що позитивно впливає на здоров'я кровоносних судин і мозку, що сприяє здоровому старінню нашого організму.

"Буряк корисний для зниження кров'яного тиску, є антиоксидантом, сприяє здоров'ю нігтів, шкіри і волосся, в ньому міститься багато клітковини, яка допомагає запобігти запору. Тому важливо включати його у свій раціон", – сказано в матеріалі.

З архіву ПУ. Будьте здорові! Лікарі заявили про шкоду популярного салату

субота, 19 червень 2021, 2:00

Змішування цих продуктів може спровокувати утворення солей, які можуть негативно позначитися на роботі нирок і печінки. Салат, до складу якого входять огірки та помідори, може нашкодити організму. Про це заявили медики, передають Патріоти України з пос...

З архіву ПУ. Як приготувати піцу без борошна: ТОП-5 корисних рецептів (фото)

субота, 19 червень 2021, 1:00

Головною особливістю корисної піци є відсутність борошна та стандартного тіста. Замість цього використовується курка, кіноа, шпинат, батат і навіть кольорова капуста, передають Патріоти України. За словами дієтолога Марти Морено, борошно – це продукт, ...