
Багато людей досі вірять, що морква - головний продукт для зору. Проте нові дослідження показують: це поширений міф, передають Патріоти України.
Опитування, проведене серед 2000 дорослих, виявило — хоча більшість розуміє, що харчування впливає на зір, далеко не всі знають, які продукти справді корисні.
За словами дієтологині та наукової авторки докторки Емми Дербішир, багато людей просто не усвідомлюють, які саме поживні речовини підтримують здоров'я очей. І головною несподіванкою стало те, що одним із найкорисніших продуктів для зору є звичайні курячі яйця.
"Яйця містять вітамін B2, який допомагає зберігати прозорість кришталика — це важливо для підтримки нормального зору", — пояснила експертка.
Крім того, вітамін Е та мінерал цинк також мають вирішальне значення. Цинк підтримує сітківку ока, допомагаючи їй краще реагувати на світло. Його можна знайти у червоному м’ясі, горіхах і морепродуктах, особливо в устрицях.
Також корисними виявилися жирна риба (тунець, сардини), цільнозернові продукти, зелені листові овочі та фрукти (зокрема апельсини). Вони доступні кожному і не потребують походів до дорогих магазинів здорового харчування.
Проблеми із зором вже мають близько 2 мільйони людей у Великій Британії, і ця цифра зростає. Фахівці впевнені: зробивши прості зміни в харчуванні, можна суттєво знизити ризики.
Ніацин (вітамін B3), відомий як вітамін для енергії та шкіри, дедалі частіше привертає увагу вчених як важлива підтримка для печінки. Нові дослідження показують: він може допомагати запобігати та сповільнювати розвиток жирової хвороби печінки - як у лю...
За даними Science in Poland, до 15 тисяч людей щороку помирають від захворювань печінки - часто через те, що патології розвиваються непомітно роками. Однак орган подає перші сигнали набагато раніше, зокрема вранці, передають Патріоти України. Фахівці п...