Цей простий прийом допоможе вам помити холодильник за дві хвилини

Не можна зберігати продукти в холодильнику як попало, а ще необхідно стежити за його чистотою. Якщо не мити полки регулярно, вони стануть благодатним ґрунтом для розмноження бактерій, з'явиться неприємний запах, а продукти з смачних перетворяться на небезпечні, передають Патріоти України.

Правила зберігання продуктів в холодильнику

До зберігання їжі не можна ставитися легковажно. Слід обов'язково слідувати ряду правил — познайомтеся з ними.

  • Встановити в холодильнику температуру 4 °C — вона оптимальна для кращого збереження продуктів.
  • Сиру рибу і м'ясо слід класти в найхолодніше місце, вершкове масло — в найменш холодне.
  • Готові страви необхідно прибирати в холодильник протягом двох годин після приготування, а вжити їх треба протягом двох діб.
  • Аналогічне правило діє щодо розкритих банок і упаковок: їх вміст слід з'їсти за два дні.
  • Не варто мити овочі або фрукти, перед тим як покласти їх в холодильник: волога прискорює процеси гниття.
  • Мити холодильник слід раз на тиждень з оцтом, який прибирає запахи і вбиває мікроби, раз на місяць — із засобом для миття посуду.

Як і чим помити холодильник за дві хвилини

Але не так-то просто помити холодильник раз на тиждень, адже це займає багато часу. Але є лайфхак, який дозволяє провести прибирання за дві хвилини, якщо, звичайно, відняти ще кілька, які знадобляться на те, щоб витягнути, а потім повернути назад продукти.

Допоможе в цьому проста харчова плівка: нею слід застелити полки. Під час прибирання її досить дістати з холодильника і замінити на нову. Мити нічого не знадобиться — чисте скло просто протріть тканиною, змоченою в оцтовому розчині. А якщо неприємного запаху немає, то і це робити необов'язково.

От у чому секрет! Як зберегти соковитість грудки в процесі смаження

субота, 20 квітень 2024, 9:13

Багато хто знає про те, що куряче філе є дуже складним м’ясом для смаження, оскільки в процесі термічної обробки втрачає соковитість. Тому грудка часто виходить сухою. Однак при правильному методі смаження цього можна уникнути. Які секрети у цьому допо...

Секрет досвідчених господинь! Де найкраще зберігати хліб, щоб він був свіжим до трьох тижнів

субота, 20 квітень 2024, 8:56

Щоб зберегти свіжість хліба надовго та захистити його від сторонніх запахів, можна скористатися підручними засобами, передають Патріоти України. Не завжди вдається з'їсти весь хліб одразу. Тому кмітливі господині вдаються до деяких хитрощів щодо його ...