Цей простий прийом допоможе вам помити холодильник за дві хвилини

Не можна зберігати продукти в холодильнику як попало, а ще необхідно стежити за його чистотою. Якщо не мити полки регулярно, вони стануть благодатним ґрунтом для розмноження бактерій, з'явиться неприємний запах, а продукти з смачних перетворяться на небезпечні, передають Патріоти України.

Правила зберігання продуктів в холодильнику

До зберігання їжі не можна ставитися легковажно. Слід обов'язково слідувати ряду правил — познайомтеся з ними.

  • Встановити в холодильнику температуру 4 °C — вона оптимальна для кращого збереження продуктів.
  • Сиру рибу і м'ясо слід класти в найхолодніше місце, вершкове масло — в найменш холодне.
  • Готові страви необхідно прибирати в холодильник протягом двох годин після приготування, а вжити їх треба протягом двох діб.
  • Аналогічне правило діє щодо розкритих банок і упаковок: їх вміст слід з'їсти за два дні.
  • Не варто мити овочі або фрукти, перед тим як покласти їх в холодильник: волога прискорює процеси гниття.
  • Мити холодильник слід раз на тиждень з оцтом, який прибирає запахи і вбиває мікроби, раз на місяць — із засобом для миття посуду.

Як і чим помити холодильник за дві хвилини

Але не так-то просто помити холодильник раз на тиждень, адже це займає багато часу. Але є лайфхак, який дозволяє провести прибирання за дві хвилини, якщо, звичайно, відняти ще кілька, які знадобляться на те, щоб витягнути, а потім повернути назад продукти.

Допоможе в цьому проста харчова плівка: нею слід застелити полки. Під час прибирання її досить дістати з холодильника і замінити на нову. Мити нічого не знадобиться — чисте скло просто протріть тканиною, змоченою в оцтовому розчині. А якщо неприємного запаху немає, то і це робити необов'язково.

Дачникам на замітку! Як врятувати помідори від фітофторозу

субота, 24 травень 2025, 17:28

Помідори є однією з найпопулярніших культур, а також одними з найлегших у вирощуванні. Однак, хоча існують сорти, стійкіші до хвороб, фітофтороз може стати великою проблемою на шляху до гарного урожаю, передають Патріоти України. Фітофтороз – це грибко...

Це справді працює! Додайте всього лише один інгредієнт - і молоко не скисатиме декілька днів

субота, 24 травень 2025, 12:30

Насамперед, потрібно розібратися, чому скисає молоко. Цей процес відбувається через розмноження бактерій, які перетворюють лактозу на молочну кислоту. Його швидкість залежить від типу продукту і умов зберігання, передають Патріоти України з посиланням ...