
Немає нічого кращого за ароматну домашню піцу, особливо якщо її готувати легко. Легендарна кулінарка Мері Беррі поділилася своїм улюбленим рецептом тіста, який готується з усього 5 інгредієнтів, але дарує "чудовий смак", передають Патріоти України.
Цей рецепт ідеально підходить для літніх вечорів, коли хочеться чогось смачного, але без складнощів. Тісто можна зберігати в морозилці до місяця, або залишити в холодильнику на ніч.
Інгредієнти для тіста:
-
250 г пшеничного борошна вищого сорту
-
1 ч. ложка сухих дріжджів
-
1 невеликий зубчик часнику, розчавлений
-
0,5 ч. ложки солі
-
1 ст. ложка оливкової олії
-
150 мл води
Інгредієнти для начинки (опційно — карамелізована цибуля):
-
1 ст. ложка оливкової олії
-
2 цибулини, тонко нарізані
-
1 ст. ложка коричневого цукру
-
1 ст. ложка бальзамічного оцту
-
200 мл томатного соусу (пассата)
-
8 скибочок пармської шинки
-
200 г м’якого козячого сиру
-
свіже листя базиліку
Як приготувати:
-
Замішуємо тісто.
У мисці змішайте борошно, дріжджі, часник і сіль. Додайте воду і перемішайте ложкою до м’якої консистенції. Замісіть тісто на посипаній борошном поверхні протягом 10 хвилин.
-
Дайте піднятися.
Змастіть миску олією, покладіть тісто, накрийте плівкою і залиште в теплому місці на годину.
-
Готуємо начинку.
На середньому вогні тушкуйте цибулю в олії під кришкою 15 хвилин, потім додайте цукор і оцет. Смажте до карамельного кольору.
-
Формуємо піцу.
Розігрійте духовку до 240°C. Розкачайте тісто, зробивши краї трішки товстішими. Викладіть на папір для випікання, змастіть томатним соусом, додайте начинку, шинку і сир.
-
Випікаємо.
Перекладіть піцу на розігріте деко й випікайте 12–15 хвилин. Подавайте, прикрасивши базиліком і злегка поливши оливковою олією.
Багато продуктів у нашому раціоні містять прихований цукор, навіть якщо вони здаються здоровими. Часте вживання таких продуктів може спричинити набір ваги, проблеми з зубами і енергетичні спади, передають Патріоти України. Найпоширеніші продукти з прих...
Регулярне вживання чаю може бути доступним способом знизити ризик раку печінки, особливо для людей із груп підвищеного ризику, передають Патріоти України. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, охопило близько 2 тисяч пацієнтів з раком печінки ...