Цей рецепт домашньої піци підкорив мільйони. Готується з 5 інгредієнтів!

Немає нічого кращого за ароматну домашню піцу, особливо якщо її готувати легко. Легендарна кулінарка Мері Беррі поділилася своїм улюбленим рецептом тіста, який готується з усього 5 інгредієнтів, але дарує "чудовий смак", передають Патріоти України.

Цей рецепт ідеально підходить для літніх вечорів, коли хочеться чогось смачного, але без складнощів. Тісто можна зберігати в морозилці до місяця, або залишити в холодильнику на ніч.


Інгредієнти для тіста:

  • 250 г пшеничного борошна вищого сорту
  • 1 ч. ложка сухих дріжджів
  • 1 невеликий зубчик часнику, розчавлений
  • 0,5 ч. ложки солі
  • 1 ст. ложка оливкової олії
  • 150 мл води

Інгредієнти для начинки (опційно — карамелізована цибуля):

  • 1 ст. ложка оливкової олії
  • 2 цибулини, тонко нарізані
  • 1 ст. ложка коричневого цукру
  • 1 ст. ложка бальзамічного оцту
  • 200 мл томатного соусу (пассата)
  • 8 скибочок пармської шинки
  • 200 г м’якого козячого сиру
  • свіже листя базиліку

Як приготувати:

  1. Замішуємо тісто.
    У мисці змішайте борошно, дріжджі, часник і сіль. Додайте воду і перемішайте ложкою до м’якої консистенції. Замісіть тісто на посипаній борошном поверхні протягом 10 хвилин.
  2. Дайте піднятися.
    Змастіть миску олією, покладіть тісто, накрийте плівкою і залиште в теплому місці на годину.
  3. Готуємо начинку.
    На середньому вогні тушкуйте цибулю в олії під кришкою 15 хвилин, потім додайте цукор і оцет. Смажте до карамельного кольору.
  4. Формуємо піцу.
    Розігрійте духовку до 240°C. Розкачайте тісто, зробивши краї трішки товстішими. Викладіть на папір для випікання, змастіть томатним соусом, додайте начинку, шинку і сир.
  5. Випікаємо.
    Перекладіть піцу на розігріте деко й випікайте 12–15 хвилин. Подавайте, прикрасивши базиліком і злегка поливши оливковою олією.

Ви могли не здогадуватися! ТОП-6 продуктів, які містять прихований цукор

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 17:15

Багато продуктів у нашому раціоні містять прихований цукор, навіть якщо вони здаються здоровими. Часте вживання таких продуктів може спричинити набір ваги, проблеми з зубами і енергетичні спади, передають Патріоти України. Найпоширеніші продукти з прих...

Ви будете здивовані! Вчені назвали напій, який знижує ризик раку печінки

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 16:45

Регулярне вживання чаю може бути доступним способом знизити ризик раку печінки, особливо для людей із груп підвищеного ризику, передають Патріоти України. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, охопило близько 2 тисяч пацієнтів з раком печінки ...