Цей рецепт вам точно сподобається! Маринована скумбрія в банці - чотири години і смачна закуска готова

Для тих, хто не може відмовитися від солоної та маринованої риби, пропонуємо смачний рецепт. Будемо маринувати скумбрію в банці, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • скумбрія — 2-3 шт;
  • цибуля — 3-4 шт;
  • перець чорний — 1 ч.л;
  • сіль — 3 ст.л;
  • цукор — 1 ст.л;
  • оцет — пів склянки;
  • олія рослинна — пів склянки;
  • зелень за бажанням
  • лавровий лист за бажанням

Приготування

Беремо 2 скумбрії. Якщо рибка маленька, то можна взяти і 3 штуки. Нам потрібно випатрати рибу, зрізати хвости, плавники і голови. Ретельно промиваємо скумбрію холодною водою і ріжемо шматочками.

Також нарізаємо кільцями 3-4 цибулини середніх розмірів.

Готуємо маринад. У мисці змішуємо 1 склянку кип'яченої теплої води, 3 столові ложки солі, 1 столову ложку цукру. Додаємо пів склянки рослинної олії пів склянки оцту 9%.

Тепер кладемо в маринад чорний мелений перець. Гарненько розмішуємо маринад, щоб цукор і сіль розчинилися (саме тому краще використовувати теплу воду). Чекаємо, коли маринад повністю охолоне.

А тепер про сам процес засолювання. Беремо чисту банку або яку-небудь іншу підходящу ємність і викладаємо шарами: риба, цибуля, потім знову риба і цибуля. Можна за бажанням додати лавровий лист, зелень і 3-4 горошини перцю. Заливаємо маринадом.

Важливо: маринад зазвичай не покриває всю рибу, тому потрібно поставити зверху який-небудь гніт. Залишаємо при кімнатній температурі приблизно на 1 годину. Потім прибираємо маринуватися в холодильник.

Через 4 години рибка готова. За цей час вона відмінно встигаємо промаринуватися і просолитися, смак виходить просто неймовірний, трохи кисло-солодкий навіть. Так що спробуйте цей рецепт, вам сподобається! Приємного апетиту!

Родина буде у захваті! Що додати в терту картоплю для дерунів, щоб отримати смачнішу страву

четвер, 28 березень 2024, 14:12

Деруни - це страва, за приготування якої господині беруться досить часто. Багато професійних кулінарів не бояться експериментувати з цією стравою і часом знаходять настільки вдалі інгредієнти, що використовують їх і надалі. Існує один несподіваний комп...

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...