Для тих, хто не може відмовитися від солоної та маринованої риби, пропонуємо смачний рецепт. Будемо маринувати скумбрію в банці, передають Патріоти України.
Інгредієнти
Приготування
Беремо 2 скумбрії. Якщо рибка маленька, то можна взяти і 3 штуки. Нам потрібно випатрати рибу, зрізати хвости, плавники і голови. Ретельно промиваємо скумбрію холодною водою і ріжемо шматочками.
Також нарізаємо кільцями 3-4 цибулини середніх розмірів.
Готуємо маринад. У мисці змішуємо 1 склянку кип'яченої теплої води, 3 столові ложки солі, 1 столову ложку цукру. Додаємо пів склянки рослинної олії пів склянки оцту 9%.
Тепер кладемо в маринад чорний мелений перець. Гарненько розмішуємо маринад, щоб цукор і сіль розчинилися (саме тому краще використовувати теплу воду). Чекаємо, коли маринад повністю охолоне.
А тепер про сам процес засолювання. Беремо чисту банку або яку-небудь іншу підходящу ємність і викладаємо шарами: риба, цибуля, потім знову риба і цибуля. Можна за бажанням додати лавровий лист, зелень і 3-4 горошини перцю. Заливаємо маринадом.
Важливо: маринад зазвичай не покриває всю рибу, тому потрібно поставити зверху який-небудь гніт. Залишаємо при кімнатній температурі приблизно на 1 годину. Потім прибираємо маринуватися в холодильник.
Через 4 години рибка готова. За цей час вона відмінно встигаємо промаринуватися і просолитися, смак виходить просто неймовірний, трохи кисло-солодкий навіть. Так що спробуйте цей рецепт, вам сподобається! Приємного апетиту!
Деруни - це страва, за приготування якої господині беруться досить часто. Багато професійних кулінарів не бояться експериментувати з цією стравою і часом знаходять настільки вдалі інгредієнти, що використовують їх і надалі. Існує один несподіваний комп...
Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...