Ви зможете приготувати цей вінегрет так, як вчили це робити дівчаток раніше на уроках праці в школі, передають Патріоти України.
Чому раніше вінегрет був такий смачний? А сьогодні він зовсім не такий, особливо покупний. Відповідь проста: раніше цей салат був одним із найдоступніших, не вимагав якихось вишукувань, готувався з того, що було в кожному холодильнику. Але все ж таки в нього додавали крапельку кохання і дещо ще! Зараз господині все більше експериментують, додаючи більше тих чи інших інгредієнтів, а ось раніше все готували за ГОСТом, тому було так смачно.
Отже, щоб приготувати вінегрет, вам знадобиться:
Приготування
Крок 1. Буряки, картоплю і моркву дуже добре помити, потерти щіточкою під струменем води, щоб на них не залишилося землі. У двох каструльках закип'ятити воду. В одну покласти картоплю, в іншу моркву та буряк і відварити до готовності. Буряк та морква готуватимуться близько години, а картопля хвилин 20-30 залежно від сорту. Посолити овочі за 10 хвилин до готовності.
Крок 2. Готовим овочам дати настигнути, зняти шкірку. Нарізати на кубики однакового розміру. Не дуже крупно, але й не дуже дрібно, щоби не вийшло каші.
Крок 3. Наріжемо огірки та змішаємо всі інгредієнти в мисці. Посолимо при необхідності і заправимо олією. Якщо вам хочеться більше кислинки, можна додати трохи лимонного соку, але не оцту.
Секретний інгредієнт від бабусь
У чому секрет дивовижного вінегрету? Відповідь вдалося знайти у старій кулінарній книзі. Все просто — додайте столову ложку солодкого молока. Підсолодити його можна прямо в ложці. Молоко має бути кімнатної температури.
З такою добавкою вінегрет набуває особливого відтінку смаку, який людям старшого покоління нагадує минулі застілля, де вінегрет був обов'язковою стравою. Молодь також оцінить ніжний смак і неодмінно візьме секрет на озброєння.
Смачного!
Якщо у вас не має алергії, кисломолочні продукти, особливо кефір та йогурт, можуть бути корисними для кишківника. А при непереносності лактози також є шанс знайти альтернативу, але краще попередньо проконсультуватися з гастроентерологом, передають Патр...
Бобові (квасоля, сочевиця, арахіс, нут, горох) багаті білками, що допомагають шкірі регенерувати і довше залишатися молодою. Про користь бобових у раціоні розповіла дієтологиня Оксана Скіталінська, передають Патріоти України. За її словами, бобові мают...