Цей рецепт вінегрету знали тільки наші бабусі - ось чому він був таким смачним!

Ви зможете приготувати цей вінегрет так, як вчили це робити дівчаток раніше на уроках праці в школі, передають Патріоти України.

Чому раніше вінегрет був такий смачний? А сьогодні він зовсім не такий, особливо покупний. Відповідь проста: раніше цей салат був одним із найдоступніших, не вимагав якихось вишукувань, готувався з того, що було в кожному холодильнику. Але все ж таки в нього додавали крапельку кохання і дещо ще! Зараз господині все більше експериментують, додаючи більше тих чи інших інгредієнтів, а ось раніше все готували за ГОСТом, тому було так смачно.

Отже, щоб приготувати вінегрет, вам знадобиться:

  • 2 великі буряки або 3 середні;
  • 1 велика морква;
  • 3 середні бульби картоплі (потрібний сорт, який не розварюється. Найчастіше це сорти з червоною або рожевою шкіркою);
  • 5-6 маринованих чи солоних огірків;
  • 1 банка консервованого горошку;
  • рослинна олія високої якості;
  • сіль;
  • Секретний інгредієнт.

Приготування

Крок 1. Буряки, картоплю і моркву дуже добре помити, потерти щіточкою під струменем води, щоб на них не залишилося землі. У двох каструльках закип'ятити воду. В одну покласти картоплю, в іншу моркву та буряк і відварити до готовності. Буряк та морква готуватимуться близько години, а картопля хвилин 20-30 залежно від сорту. Посолити овочі за 10 хвилин до готовності.

Крок 2. Готовим овочам дати настигнути, зняти шкірку. Нарізати на кубики однакового розміру. Не дуже крупно, але й не дуже дрібно, щоби не вийшло каші.

Крок 3. Наріжемо огірки та змішаємо всі інгредієнти в мисці. Посолимо при необхідності і заправимо олією. Якщо вам хочеться більше кислинки, можна додати трохи лимонного соку, але не оцту.

Секретний інгредієнт від бабусь

У чому секрет дивовижного вінегрету? Відповідь вдалося знайти у старій кулінарній книзі. Все просто — додайте столову ложку солодкого молока. Підсолодити його можна прямо в ложці. Молоко має бути кімнатної температури.

З такою добавкою вінегрет набуває особливого відтінку смаку, який людям старшого покоління нагадує минулі застілля, де вінегрет був обов'язковою стравою. Молодь також оцінить ніжний смак і неодмінно візьме секрет на озброєння.

Смачного!

Помилка може дорого коштувати! Які страви не можна готувати в алюмінієвому посуді

п’ятниця, 22 листопад 2024, 16:38

Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...

Щоб не накликати біду! Які речі потрібно встигнути викинути з оселі до Нового 2025 року

п’ятниця, 22 листопад 2024, 16:30

Важливим етапом святкування Нового року завжди було позбавлення від усього непотрібного. Ще наші предки вірили, що так ви ніби "звільняєте" місце для добробту та щастя, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Новий рік для багатьох людей є не п...