Цей режим у пральній машинці використовувати не треба! Одяг лишиться брудним

Більшість пральних машин пропонують кілька циклів прання. І чи не найпопулярнішим є швидкий режим. Головною перевагою експрес-режиму в пранні білизни за рекордно короткий час, передають Патріоти України.

Звісно, це може суттєво заощадити ваш час. Однак експерти видання Sante plus стверджують, що цей режим не завжди себе оправдовує. Деякі програми можуть виявитися непридатними та завдати непоправної шкоди білизні.

У чому недоліки експрес-режиму прання

Залежно від моделі пральної машини експрес-режим займає від 15 до 60 хвилин. Це включає в себе цикл прання, полоскання та віджимання і більше підходить для невеликої кількості білизни. Тим не менш, експрес-функція має певні недоліки.

Швидка програма не гарантує чистоту білизни. Деякі стійкі плями важко видалити за такий короткий час прання при низькій температурі. Температурне налаштування +35°C не дозволяє дезінфікувати простирадла, нижню білизну, рушники, одяг для немовлят, для яких потрібна мінімальна температура +60°C.

Швидкий режим робить пральну машину більш енергоємною. При його активації інтенсивно використовується нагрівальний елемент машини. Щоб швидше нагріти воду затрачається більше енергії. Якщо ви хочете заощадити, краще перейти на економний режим прання.

Експрес-прання не підходить для всіх тканин. Деякі з них потребують спеціальної обробки. Вибравши швидкий режим можна легко пошкодити білизну. Це стосується, наприклад, деяких делікатних тканин, таких як вовна, шовк або мереживо.

Експрес-програма безумовно економить час і добре справляється з не дуже забрудненою білизною. Але делікатні речі, постільну білизну та дитячий одяг краще прати за стандартного більш тривалого режиму.

От у чому секрет! Як зберегти соковитість грудки в процесі смаження

субота, 20 квітень 2024, 9:13

Багато хто знає про те, що куряче філе є дуже складним м’ясом для смаження, оскільки в процесі термічної обробки втрачає соковитість. Тому грудка часто виходить сухою. Однак при правильному методі смаження цього можна уникнути. Які секрети у цьому допо...

Секрет досвідчених господинь! Де найкраще зберігати хліб, щоб він був свіжим до трьох тижнів

субота, 20 квітень 2024, 8:56

Щоб зберегти свіжість хліба надовго та захистити його від сторонніх запахів, можна скористатися підручними засобами, передають Патріоти України. Не завжди вдається з'їсти весь хліб одразу. Тому кмітливі господині вдаються до деяких хитрощів щодо його ...