Цей секретний інгредієнт є на кожній кухні! Що додати в омлет для пишності

Пишний омлет в нашій свідомості найчастіше асоціюється зі сніданком у дитячому садку. Але дієтологи стверджують, що це ще чудова вечеря, яка принесе організму величезну користь, адже в ньому багато білка, передають Патріоти України.

І не варто так переживати про холестерин у жовтку, залиште ви бідолаху в спокої: набагато більше холестерину (ніж міститься в парі жовтків) щодня виробляє людська печінка. Зате корисних жирів жовта частина яєчка містить стільки, скільки немає більше ні в одному продукті.

Готують цю страву по-різному: і обсмажують пишний омлет в сковороді, і запікають пишний омлет в духовці, мультиварці або мікрохвильовці. Головне правило тут – виливати яєчну суміш вже на добре прогріту поверхню. А ще потрібні свіжі яйця (свіжі яйця завжди тонуть в прохолодній воді): чим свіжіші – тим краще. Зовсім в ідеалі це повинні бути ще й домашні яєчка.

Наші бабусі, щоб приготувати ситний пишний омлет – додавали туди борошно або манку. І такий ось дешевий і доступний "секретний інгредієнт" і дозволяв їм творити свою кулінарну магію – щоб внучки потім не відвертали носа від сніданку.

Як приготувати пишний омлет із борошном (манкою)

На 4 яйця треба взяти – півтори чайної ложки борошна або ж манки.

Смажити починають на сильному вогні – а потім потихеньку зменшують жар до мінімуму.

Як приготувати пишний омлет в сковороді

Тут допоможе молоко. Головне - витримати рівні пропорції яєць і молока: щоб і того, й іншого було порівну.

На класичний рецепт пишного омлету знадобиться:

  • 2 яйця;
  • 4 ложки (столових) молока;
  • 1 ложка (столова) вершкового масла;
  • сіль - тут справа смаку.

Все змішати і обсмажити.

Пишний омлет без молока - рецепт

У класичному варіанті, пишний омлет збивається по-старому - виделкою. Але рецепт пишного омлету без молока передбачає наявність міксера.

На кожне яйце береться близько 5 грам вершкового масла, солиться все за смаком.

У цьому рецепті білки і жовтки соляться і збиваються окремо. Причому білки збити треба добре - до неопадаючих піків.

Спочатку обсмажуються жовтки. Потім зверху рівномірно розподіляються збиті білки - і страву залишають пряжитися ще близько 7 хвилин.

Наприкінці омлет розрізається на дві половини – і ті накладаються одна на іншу так, щоб біла "начинка" опинилася всередині. Приємного всім гурманам апетиту!

РФ перетворює окуповані території Луганщини на військові бази, є небезпека псевдореферендумів

неділя, 3 липень 2022, 18:53

Триває процес інтеграції промисловості квазіреспублік до складу РФ. Відбувається якісне оновлення т.зв. управлінського апарату, коли місцеві фінансово-політичні еліти замінили представники РФ. На окупованих територіях Донбасу Кремль часу не втрачає, на...

Під силу навіть недосвідченим городникам - прості секрети чудового врожаю кабачків

неділя, 3 липень 2022, 12:07

Соковиті ніжно-зелені кабачки, багаті на вологу та цінні мікроелементи - невід'ємний атрибут кожної дачної ділянки. Вирощування кабачків абсолютно не складно і під силу навіть недосвідченим овочівникам, передають Патріоти України. Урожай приємно здивує...