Пишний омлет в нашій свідомості найчастіше асоціюється зі сніданком у дитячому садку. Але дієтологи стверджують, що це ще чудова вечеря, яка принесе організму величезну користь, адже в ньому багато білка, передають Патріоти України.
І не варто так переживати про холестерин у жовтку, залиште ви бідолаху в спокої: набагато більше холестерину (ніж міститься в парі жовтків) щодня виробляє людська печінка. Зате корисних жирів жовта частина яєчка містить стільки, скільки немає більше ні в одному продукті.
Готують цю страву по-різному: і обсмажують пишний омлет в сковороді, і запікають пишний омлет в духовці, мультиварці або мікрохвильовці. Головне правило тут – виливати яєчну суміш вже на добре прогріту поверхню. А ще потрібні свіжі яйця (свіжі яйця завжди тонуть в прохолодній воді): чим свіжіші – тим краще. Зовсім в ідеалі це повинні бути ще й домашні яєчка.
Наші бабусі, щоб приготувати ситний пишний омлет – додавали туди борошно або манку. І такий ось дешевий і доступний "секретний інгредієнт" і дозволяв їм творити свою кулінарну магію – щоб внучки потім не відвертали носа від сніданку.
На 4 яйця треба взяти – півтори чайної ложки борошна або ж манки.
Смажити починають на сильному вогні – а потім потихеньку зменшують жар до мінімуму.
Тут допоможе молоко. Головне - витримати рівні пропорції яєць і молока: щоб і того, й іншого було порівну.
На класичний рецепт пишного омлету знадобиться:
Все змішати і обсмажити.
У класичному варіанті, пишний омлет збивається по-старому - виделкою. Але рецепт пишного омлету без молока передбачає наявність міксера.
На кожне яйце береться близько 5 грам вершкового масла, солиться все за смаком.
У цьому рецепті білки і жовтки соляться і збиваються окремо. Причому білки збити треба добре - до неопадаючих піків.
Спочатку обсмажуються жовтки. Потім зверху рівномірно розподіляються збиті білки - і страву залишають пряжитися ще близько 7 хвилин.
Наприкінці омлет розрізається на дві половини – і ті накладаються одна на іншу так, щоб біла "начинка" опинилася всередині. Приємного всім гурманам апетиту!
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...