Цей секретний інгредієнт є на кожній кухні! Що додати в омлет для пишності

Пишний омлет в нашій свідомості найчастіше асоціюється зі сніданком у дитячому садку. Але дієтологи стверджують, що це ще чудова вечеря, яка принесе організму величезну користь, адже в ньому багато білка, передають Патріоти України.

І не варто так переживати про холестерин у жовтку, залиште ви бідолаху в спокої: набагато більше холестерину (ніж міститься в парі жовтків) щодня виробляє людська печінка. Зате корисних жирів жовта частина яєчка містить стільки, скільки немає більше ні в одному продукті.

Готують цю страву по-різному: і обсмажують пишний омлет в сковороді, і запікають пишний омлет в духовці, мультиварці або мікрохвильовці. Головне правило тут – виливати яєчну суміш вже на добре прогріту поверхню. А ще потрібні свіжі яйця (свіжі яйця завжди тонуть в прохолодній воді): чим свіжіші – тим краще. Зовсім в ідеалі це повинні бути ще й домашні яєчка.

Наші бабусі, щоб приготувати ситний пишний омлет – додавали туди борошно або манку. І такий ось дешевий і доступний "секретний інгредієнт" і дозволяв їм творити свою кулінарну магію – щоб внучки потім не відвертали носа від сніданку.

Як приготувати пишний омлет із борошном (манкою)

На 4 яйця треба взяти – півтори чайної ложки борошна або ж манки.

Смажити починають на сильному вогні – а потім потихеньку зменшують жар до мінімуму.

Як приготувати пишний омлет в сковороді

Тут допоможе молоко. Головне - витримати рівні пропорції яєць і молока: щоб і того, й іншого було порівну.

На класичний рецепт пишного омлету знадобиться:

  • 2 яйця;
  • 4 ложки (столових) молока;
  • 1 ложка (столова) вершкового масла;
  • сіль - тут справа смаку.

Все змішати і обсмажити.

Пишний омлет без молока - рецепт

У класичному варіанті, пишний омлет збивається по-старому - виделкою. Але рецепт пишного омлету без молока передбачає наявність міксера.

На кожне яйце береться близько 5 грам вершкового масла, солиться все за смаком.

У цьому рецепті білки і жовтки соляться і збиваються окремо. Причому білки збити треба добре - до неопадаючих піків.

Спочатку обсмажуються жовтки. Потім зверху рівномірно розподіляються збиті білки - і страву залишають пряжитися ще близько 7 хвилин.

Наприкінці омлет розрізається на дві половини – і ті накладаються одна на іншу так, щоб біла "начинка" опинилася всередині. Приємного всім гурманам апетиту!

А ви це знали? Як назвати подружку гарним українським словом

четвер, 25 квітень 2024, 11:22

Це слово походить з латинської мови, зокрема, від лексеми "колегіум", що означає "товариство, спільна служба, співробітництво", передають Патріоти України. Українська мова має надзвичайно багато цікавих слів, просто про них мало хто знає. Щоб збагатити...

Це здивує! Тест у картинці визначить, ким ви були в минулому житті

четвер, 25 квітень 2024, 11:12

У багатьох релігіях існують переконання, що людина приходить в цей світ знову і знову у новому тілі. Якщо ви вірите що життя дається не один раз, пропонуємо пройти цей тест, передають Патріоти України. Виберіть картинку, не замислюючись та не витрачаюч...