Цей спосіб справді працює! Як врятувати зів’ялі помідори на городі - лайфхак

Помідори - вельми популярна городина, але доглядати за ними треба досить пильно, щоби вони почувались добре і давали хороший урожай. Коригувати догляд доведеться за найменших ознак, що щось із рослиною не так. Одна з найбільш очевидних таких ознак - це в’янення рослини, передають Патріоти України.

Якщо кущ почне опускати листя, воно стане не пружним і менш яскравим на колір, це означає, що час негайно вживати заходів. Видання Express з’ясувало у фахівців з городництва, яких саме.

Хороша новина полягає в тому, що на цьому етапі помідорний кущ не так уже й складно врятувати. Головне – відновити рослині нормальний полив і дати правильне підживлення. Також хорошою ідеєю буде за можливості відрегулювати доступ до неї сонячного світла – помідори є сонцелюбними овочами, тому висаджувати їх в тіні не радять.

Насамперед необхідно визначити – брак поливу чи перелив викликав реакцію в рослини. Якщо земля під томатними кущами мокра, швидше за все йдеться про надмір води. В такому разі ґрунту на грядці потрібно дати просохнути, і лише після цього поливати помідори знову.

Якщо земля суха, необхідно перевірити наскільки глибоко вона просохла. Якщо вологи нема на глибині уже кількох сантиметрів, тоді рослину необхідно щедро пролити водою, щоби вона проникла на всю глибину її кореневої системи.

При цьому разом із поливом добре буде внести будь-яке мінеральне чи органічне добриво, яким ви зазвичай підживлюєте помідори. Оберіть меншу, ніж зазвичай, концентрацію і підлийте розчином добрива помідори під корінь. Після цього полийте їх чистою водою. Так пожива проникне глибше у землю і довше діятиме на кущі. Зміни на краще мають стати помітними уже за декілька годин.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...