Цей список потрібен кожному водієві! Без чого не можна їздити взимку в авто

Їзда по дорогах України взимку часом буває складною. Досвідчені водії вже знають, який стандартний набір потрібно мати обов'язково, а ось новачкам потрібно ретельно укомплектувати свій автомобіль. Без чого категорично не можна їздити взимку, розповіли в матеріалі Bigmir.net, зазначають Патріоти України.

Зимова гума

Як тільки на дорогах України починаються перші зимові опади, а температура падає до нуля, водіям потрібно подбати про взуття для свого залізного коня. Гума повинна бути по сезону. Можна використовувати й всесезонну, але потрібно пам'ятати, що вона не дуже підходить для їзди по засніжених дорогах за містом.

Робочий акумулятор

Для багатьох акумуляторів, зимові перепади температур стають справжнім випробуванням. Якщо ви не впевнені в роботі цього агрегату і раніше вже бували проблеми, то варто провести діагностику акумуляторної батареї. А потім вирішити питання з обслуговуванням або заміною.

Нові двірники

Старі двірники, які вже почали скрипіти або залишати смуги під час дощу, замінити потрібно однозначно. Якщо ви мали з ними проблеми влітку і восени, то пора з ними розлучитися. Можна обійтися заміною гумки, якщо ваша модель авто таке допускає. Однак нові двірники не коштують дуже дорого, ваша безпека набагато дорожче.

Щітка зі скребком

Чистити сніг з автомобіля найкраще, коли він свіжий і м'який. Якщо сніг на машині вас застав зненацька і до ранку він став вже твердим, то вам допоможе спеціальна щітка зі скребком. Велику кількість снігу варто прибрати не тільки з капота і стекол, але і з даху.

Лопата

Невелику лопату варто мати в багажнику автомобіля не тільки взимку. Однак без неї впоратися під час снігопадів буде дуже важко. З її допомогою вам доведеться не тільки відкопувати машину у дворі, але і можливо – на трасі, під час сильних заметів і хуртовин.

Є секрет? Чому грошей не мають ті, хто боїться їх витрачати

вівторок, 19 березень 2024, 8:12

Ми часто відчуваємо незручність, коли говоримо про гроші: не важливо, чи просимо ми збільшення, чи торгуємося за знижку, даємо в борг або призначаємо ціну на свої послуги, передають Патріоти України. Коли грошей не вистачає, нам неприємно в цьому визна...

Забудете про неприємний запах! Як легко очистити пральну машину

вівторок, 19 березень 2024, 7:56

Багато українських господинь, які обізнані з тонкощами роботи пралок у різних режимах, іноді стикаються з тим, що з часом пральна машинка починає неприємно пахнути всередині, передають Патріоти України.передають Патріоти України. І цей сморід переходит...