Цей список вас здивує! Названо 5 продуктів, які помилково вважаються шкідливими

Щодня ми всі вживаємо різні, корисні та некорисні продукти. Але, варто відзначити, що дуже часто навіть корисні продукти з різних причин відносять до некорисних, наприклад, м'ясо, шоколад, хліб, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz ділиться переліком із 5 продуктів, які помилково вважаються шкідливими. Інформація була опублікована у виданні Wprost.

1. Червоне м'ясо

Це не здоровий вид їжі, і його споживання слід обмежити, вважають фахівці. Однак не вважається, що їх слід виключати з раціону, якщо ви не "сидите" на рослинній дієті.

На думку фахівців, саме вживання червоного м'яса пов'язане з ризиком ішемічної хвороби серця, дослідження 2012 року показало, що багато залежить від кількості натрію та способу його обробки. Крім того, це джерело білка, заліза та вітаміну B12.

2. Арахісова паста

Цей продукт досить калорійний, проте уникати його не варто, а потрібно звернути увагу на склад. Так як багато брендів додають багато гідрогенізованих олій і цукру в арахісовій пасті, що фактично знижує її поживну якість. Дієтологи відзначають, що їсти її потрібно і можна, але потрібно обов'язково читати склад, а саме там мають бути всього 2 інгредієнти – арахіс та сіль.

3. Білий хліб

Звичайний білий, магазинний хліб, на думку експертів, не має жодної харчової цінності. Він складається з білого борошна, а також добавок. Але, потрібно знати, що домашній пшеничний хліб може бути набагато кориснішим варіантом магазинного. Так як при приготуванні домашнього хліба, ви можете самостійно контролювати інгредієнти і не хвилюватися про добавки, які використовуються промислово для продовження терміну зберігання продукту.

4. Піца

Це дуже калорійний і жирний продукт, тому що його основа практично завжди – здобне тісто та начинка з ковбаси, сиру, сосисок, кетчупу. Але варто відзначити, що домашню піцу можна готувати з лаваша, а для начинки використовувати овочі, спеції та нежирний сир.

5. Шоколад

Шоколад є цінним продуктом, але якщо це продукт, який складається не менше, ніж на 70% з какао. Варто відзначити, що темний шоколад багатий на поліфеноли, має антиоксидантні та протизапальні властивості, які борються з хвороботворними вільними радикалами.

Психологічний тест: Виберіть сукню - і дізнайтеся, що про вас думають

неділя, 19 травень 2024, 21:07

Деталі. Бажано уявити, ніби ви поспішаєте на урочистий захід і вам терміново потрібно зібрати модний аутфіт із запропонованих варіантів. Уважно подивіться на кожну з чотирьох суконь на зображенні нижче, але не фокусуйтеся надто довго — намагайтеся вибр...

Вся правда про банани: Ось кому їх не можна їсти

неділя, 19 травень 2024, 17:50

Цей екзотичний фрукт, давно перестав бути чимось незвичайним. Сьогодні він доступний в нас і іноді коштує дешевше, ніж яблука. Але чи приносять користь банани нашому організму, чи навпаки шкодять? Поговоримо про це просто зараз. Насамперед, що можна ск...