Щодня ми всі вживаємо різні, корисні та некорисні продукти. Але, варто відзначити, що дуже часто навіть корисні продукти з різних причин відносять до некорисних, наприклад, м'ясо, шоколад, хліб, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz ділиться переліком із 5 продуктів, які помилково вважаються шкідливими. Інформація була опублікована у виданні Wprost.
1. Червоне м'ясо
Це не здоровий вид їжі, і його споживання слід обмежити, вважають фахівці. Однак не вважається, що їх слід виключати з раціону, якщо ви не "сидите" на рослинній дієті.
На думку фахівців, саме вживання червоного м'яса пов'язане з ризиком ішемічної хвороби серця, дослідження 2012 року показало, що багато залежить від кількості натрію та способу його обробки. Крім того, це джерело білка, заліза та вітаміну B12.
2. Арахісова паста
Цей продукт досить калорійний, проте уникати його не варто, а потрібно звернути увагу на склад. Так як багато брендів додають багато гідрогенізованих олій і цукру в арахісовій пасті, що фактично знижує її поживну якість. Дієтологи відзначають, що їсти її потрібно і можна, але потрібно обов'язково читати склад, а саме там мають бути всього 2 інгредієнти – арахіс та сіль.
3. Білий хліб
Звичайний білий, магазинний хліб, на думку експертів, не має жодної харчової цінності. Він складається з білого борошна, а також добавок. Але, потрібно знати, що домашній пшеничний хліб може бути набагато кориснішим варіантом магазинного. Так як при приготуванні домашнього хліба, ви можете самостійно контролювати інгредієнти і не хвилюватися про добавки, які використовуються промислово для продовження терміну зберігання продукту.
4. Піца
Це дуже калорійний і жирний продукт, тому що його основа практично завжди – здобне тісто та начинка з ковбаси, сиру, сосисок, кетчупу. Але варто відзначити, що домашню піцу можна готувати з лаваша, а для начинки використовувати овочі, спеції та нежирний сир.
5. Шоколад
Шоколад є цінним продуктом, але якщо це продукт, який складається не менше, ніж на 70% з какао. Варто відзначити, що темний шоколад багатий на поліфеноли, має антиоксидантні та протизапальні властивості, які борються з хвороботворними вільними радикалами.
Супи є важливою частиною раціону харчування, їх особливо приємно вживати прохолодним весняним днем. Однак навіть досвідчені господині часто готують перші страви неправильно, що суттєво псує їхній смак, передають Патріоти України. 1.Неправильний вибір п...
Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...