Цей засіб знайдеться на кожній кухні - лайфхак, як відмити внутрішнє скло духовки

Духовка вважається одним з найбрудніших місць на кухні - все тому, що при регулярному її використанні дверцята і скло покриваються шаром бруду. Жирні сліди, нагар і навіть пил - все це залишається всередині і зовні. Як очистити скло в духовці всередині содою - перевірений метод, передають Патріоти України.

Для того, щоб швидко повернути дверцятам духовки прийнятний вигляд, можна приготувати пасту з соди. Вам будуть потрібні:

  • 6 ст. л харчової соди;
  • 2 ст. л теплої води.

Змішайте ці інгредієнти до стану густої кашки і нанесіть її на скло духовки з внутрішньої і зовнішньої сторони. Залиште на 15 хвилин, а потім ретельно потріть скло жорсткою стороною губки. Металеві скребки використовувати теж можна, але обережно - щоб вони не подряпали скло. Фінальний етап - протерти дверцята духовки губкою, змоченою в теплій воді, видаляючи залишки засобу, і насухо витерти ганчіркою. Можете додатково скористатися миючим для стекол - тоді дверцята будуть блищати.

Як очистити скло духовки від нагару і старих плям

Якщо ви помітили, що просто так бруд не очищається, і потрібна "важка артилерія", УНІАН рекомендує наступний метод:

  • нагріти духовку до 40-50 °C;
  • розпорошити на скло миючий засіб або розчин з оцту і води (на 2 частини оцту 1 частина води).

Далі вам потрібно залишити духовку на 5 хвилин, а потім ретельно губкою потерти скло, щоб "зняти" весь бруд. В кінці досить буде змити залишки засобу теплою водою і витерти дверцята духовки насухо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Пам'ятайте про те, що проблему легше попередити, ніж вирішити, тому доглядайте за духовкою регулярно. Після кожного використання мийте дверцята і скло, особливу увагу приділяючи плям від жиру або прилиплим шматочках їжі. Якщо такий ритуал увійде в календар щоденного прибирання, то такої проблеми, як старі плями на дверцятах духовки, у вас не буде.

Родина оцінить! Як приготувати ароматну картоплю зі скоринкою у духовці

вівторок, 23 квітень 2024, 10:15

Картопляні скибочки з ароматними прянощами, приготовлені у духовці, можуть стати ідеальним варіантом вечері. Готуйте за таким рецептом - і ви будете в захваті від смаку та скоринки, яка вийде, передають Патріоти України. Картоплю треба почистити та на...

Секрет досвідчених господинь! Що додати до котлетного фаршу - картоплю чи хліб

вівторок, 23 квітень 2024, 9:14

Всі ми звикли додавати до котлетного фаршу і картоплину і хліб, як робили наші мами та бабусі. Ці інгредієнти додаються для того, щоб зробити готові м’ясні вироби пишнішими та соковитішими, передають Патріоти України. Ось тільки варто задуматись, що к...