Цей засіб знайдеться на кожній кухні - лайфхак, як відмити внутрішнє скло духовки

Духовка вважається одним з найбрудніших місць на кухні - все тому, що при регулярному її використанні дверцята і скло покриваються шаром бруду. Жирні сліди, нагар і навіть пил - все це залишається всередині і зовні. Як очистити скло в духовці всередині содою - перевірений метод, передають Патріоти України.

Для того, щоб швидко повернути дверцятам духовки прийнятний вигляд, можна приготувати пасту з соди. Вам будуть потрібні:

  • 6 ст. л харчової соди;
  • 2 ст. л теплої води.

Змішайте ці інгредієнти до стану густої кашки і нанесіть її на скло духовки з внутрішньої і зовнішньої сторони. Залиште на 15 хвилин, а потім ретельно потріть скло жорсткою стороною губки. Металеві скребки використовувати теж можна, але обережно - щоб вони не подряпали скло. Фінальний етап - протерти дверцята духовки губкою, змоченою в теплій воді, видаляючи залишки засобу, і насухо витерти ганчіркою. Можете додатково скористатися миючим для стекол - тоді дверцята будуть блищати.

Як очистити скло духовки від нагару і старих плям

Якщо ви помітили, що просто так бруд не очищається, і потрібна "важка артилерія", УНІАН рекомендує наступний метод:

  • нагріти духовку до 40-50 °C;
  • розпорошити на скло миючий засіб або розчин з оцту і води (на 2 частини оцту 1 частина води).

Далі вам потрібно залишити духовку на 5 хвилин, а потім ретельно губкою потерти скло, щоб "зняти" весь бруд. В кінці досить буде змити залишки засобу теплою водою і витерти дверцята духовки насухо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Пам'ятайте про те, що проблему легше попередити, ніж вирішити, тому доглядайте за духовкою регулярно. Після кожного використання мийте дверцята і скло, особливу увагу приділяючи плям від жиру або прилиплим шматочках їжі. Якщо такий ритуал увійде в календар щоденного прибирання, то такої проблеми, як старі плями на дверцятах духовки, у вас не буде.

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...

А ви це знали? Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

четвер, 21 листопад 2024, 16:56

Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...