Ці дві причини змусять вас назавжди перестати додавати молоко в омлет

Класичний рецепт омлету простий: узяти яйця, змішати з молоком, посолити й відправити на сковороду з розігрітою олією. Однак досвідчені кухарі давно готують страву по-іншому, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Виявляється, вони відмовилися від молока. І на те у професійних кулінарів є одразу дві вагомі причини.

По-перше, напій псує смак страви. Через нього яйця практично не відчуваються. Виходить щось схоже на пюре.

По-друге, молоко, всупереч розхожій думці, позбавляє частування ніжності. Через нього білок виходить більш жорстким і щільним. Тому краще використовувати вершкове масло. Його слід розтопити на сковорідці, а потім додати збиті яйця.

Господиням на замітку! Чому варто додавати крохмаль у фарш для фрикадельок

вівторок, 25 листопад 2025, 12:15

І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...

Чому щасливі стосунки іноді дають тріщину: ТОП-6 причин

вівторок, 25 листопад 2025, 9:15

На початку стосунків усе здається ідеальним, а закохані не можуть насититися одне одним. З часом певні фактори можуть почати руйнувати навіть найміцніші відносини, передають Патріоти України. Немає універсального рецепта, але спільна готовність працюва...