Ці гарніри принесуть шкоду вашим судинам і серцю: Експерти розповіли, від яких страв варто відмовитися

Гарніри до основних страв є обов'язковим раціоном в житті кожної людини. Багато людей намагаються урізноманітнити меню і використовують безліч різних гарнірів. Лікар-кардіолог Ганна Кореневич назвала три види гарніру, які приносять найбільшу шкоду судинах і серцю, передають Патріоти України.

За словами фахівця, найнебезпечнішим гарніром є картопля пюре. Такий спосіб приготування картоплі варто залишити тільки для святкових меню і в щоденному раціоні звести до мінімуму.

Якщо людина абсолютно здорова, то він може вживати в їжу будь-які продукти. Але в кожному раціоні важливо дотримуватися помірності та чітко розуміти – деякі страви в ньому присутні як ласощі або делікатеси. Дечим можна побалувати себе на свята.

Які гарніри особливо шкідливі

Не всі гарніри підходять для щоденного вживання і найшкідливішими лікар назвала:

  • смажену картоплю
  • пюре
  • білий шліфований рис
  • каші швидкого приготування

"При регулярному споживанні ці гарніри стають особливо шкідливими. Вони містять високий рівень легко засвоюваних вуглеводів, здатних швидко підвищувати рівень цукру в крові", - зазначила фахівець.

Вона додала, що пристрасть до таких страв загрожує порушенням глікемічного рівня і розвитком асоційованих порушень аж до ожиріння і діабету 2 типу.

Які ще продукти не можна їсти щодня

  • Ковбаса і паштети
  • Пельмені
  • Соуси - кетчуп, майонез, соєвий
  • Насолода
  • Білий хліб і вироби з борошна вищого гатунку

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...

Психологічний тест! Що відбудеться з вами до кінця весни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:08

Психологічний тест у картинці визначить ваше найближче майбутнє. Пропонуємо дізнатися, які зміни трапляться у вашому житті до кінця цієї весни, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і визначить, що ви помітили першим. Ваша підсвідомість да...