Ці хитрощі знає не кожен! Скільки можна зберігати фарш у холодильнику

Фарш - продукт, який часто буває у наших холодильниках. З нього можна приготувати стільки всього - від найсмачніших котлет до кабачкових дерунів з м’ясною начинкою, передають Патріоти України.

Кожному кулінару дуже важливо знати, як і скільки можна зберігати фарш у холодильнику. Про ці тонкощі розповімо разом із Food Oboz.

Скільки можна зберігати готовий фарш у холодильнику

Свіжий сирий фарш із яловичини або свинини може протриматися в холодильнику за температури до +6 градусів 12 годин не довше 1-2 годин. А ось у морозилці при -18 градусах він може зберігатись 3 місяці.

Фарш із цибулею можна зберігати в холодильнику 6-8 годин, а в морозилці – не більше 2 днів. Річ у тому, що цибуля погіршує смакові якості продукту при тривалому зберіганні. Кулінари радять готувати страви з такого фаршу якнайшвидше.

Фарш із яйцем може "протриматися" в холодильнику не більше 3-4 годин, а в морозилці – лише 3-4 дні. Яйце робить напівфабрикат рідким і в ньому дуже швидко розвиваються бактерії.

Варений фарш можна зберігати у холодильнику 12-15 годин. У морозильній камері зберігати такий продукт небажано він може втратити свої корисні властивості та стати несмачним.

Свіжий фарш буде стояти 3-5 днів при температурі 1-5 градусів. А ось котлети зберігатимуться менше — лише 1-3 доби за аналогічних температурних умов. Заморожений фарш "протримається" до тижня за температури 0-6 градусів.

Фарш із будь-якої риби можна зберігати в холодильнику не довше 6 годин. Заморожувати його не рекомендують, проте якщо ви все ж таки його заморозили, то зберігати потрібно не довше 1,5-2 місяці.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...