Ці невинні звички повільно вбивають ваш смартфон - терміново позбудьтесь від них

Користуючись смартфонами щодня, ми не замислюємося, що несвідомо вкорочуємо їм життя. Причому найчастішеце невинні, на перший погляд, дії, які не вважаються чимось поганим, передають Патріоти України.

Аби не "вбити" свій смартфон завчасно, радимо ознайомитися з матеріалом нижче, щоб дізнатися про популярні помилки та дії щодо смартфона, відмова від яких допоможе уникнути незапланованого апгрейда.

Часті цикли заряду - вбивство акумулятора

Далеко не всі користувачі усвідомлюють, але щоденна зарядка акумулятора до 100% призводить до швидшого зносу батареї, що у кінцевому підсумку позначається на часі автономної роботи.

За рік використання смартфоном батарея може "усохнути" на 5-10 відсотків, якщо кожен день мучити його подібним чином. Найкращий варіант – тримати заряд батареї в межах 40-80%.

А якщо ви звикли залишати смартфон на зарядці на всю ніч, встановіть собі застосунокAccuBattery і виставте допустимий максимум заряду в 80%.

Не забувайте час від часу чистити пам'ять

Багато власників смартфонів забувають або просто не вважають за потрібне чистити пам'ять свого гаджета. Якщо не робити це хоча б раз на місяць, то телефон почне "гальмувати".

Щоб запобігти цьому – регулярно очищайте пам'ять і кеш в застосунках. Якщо ви активно сидите, скажімо, в телеграмі або інших месенджерах, то кеш може розростися до значних розмірів. В окремій замітці ми розповідали, як оптимізувати витрату і скинути зайвий "баласт" у вигляді медіафайлів.

Смартфон не варто піддавати різких перепадів температури

Якщо на вулиці спека, смартфон сильно гріється, що може викликати внутрішні пошкодження, тоді як при сильному морозі особливо страждає акумулятор.

Так, різке перенесення смартфона з холодного місця в тепло може викликати конденсацію вологи на внутрішніх вузлах – це призведе до корозії й знову-таки передчасному псуванню, яке дуже дорого буде вилікувати.

Якщо батарея смартфона розрядилася на морозі, що особливо актуально зараз, не поспішайте заряджати її відразу ж по приходу додому. Залиште девайс в теплому приміщенні хоча б на 20 хвилин, а потім під'єднайте до мережі.

Носити смартфон без чохла – піддавати його додатковому ризику

Багато хто не користується чохлами, вважаючи, що це не дуже зручно і псує зовнішній вигляд смартфона. Але нести телефон в ремонт після падіння ще більш незручно.

Що стосується захисного скла, то тут не все так однозначно. З одного боку виробники дорогих флагманів наполягають на тому, що екрани їх смартфонів і так досить міцні, а наклейка додаткового скла зіпсує олофобне покриття – і це частково правда. Але з іншого боку потрібно пам'ятати й про те, що заміна пошкодженого скла в новенькому айфоні "влетить в копієчку".

А ось виробники бюджетних пристроїв часто самі наклеюють на екран захисну плівку ще на заводі, даючи таким чином зрозуміти, що додатковий шар зайвим не буде.

Всього дві ночі недосипання змушують нас відчувати себе старшими на роки! Що показали дослідження

середа, 24 квітень 2024, 18:54

Завдяки дослідженням вчені виявили, що всього лише дві ночі недосипання змушують людину почуватися на понад чотири роки старшою, ніж вона є насправді, передають Патріоти України. Відповідно до результатів дослідження, що були опубліковані в журналі Pr...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, як ви реагуєте на виклики долі

середа, 24 квітень 2024, 18:12

Справжня сутність людини розкривається у складних та стресових ситуацій. Іноді ми й самі дивуємося, своїм вчинкам у складні життєві моменти, хтось може проявляти неймовірну сміливість, а хтось може несподівано зрадити, передають Патріоти України. Проп...